0 Deljenj 1696 Ogledov

Vir, ki je razkril Mundovo pijanščino za volanom trdi: nad policisti se vrši pritisk, vrh policije ne odgovorja na vprašanje: Ali policisti niso v prvi vrsti zavezani pravilom?

15. February, 2019 9:20
1696 Ogledov
© policija.si

Trenutno najbolj razvpiti policijski šef, vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor Robert Munda, skuša po besedah vira, ki nas je opozoril, na njegovo pijano vožnjo, med katero se je ujel v policijsko kontrolo in skušal pobegniti, kar uradna policija še preiskuje, zdaj dognati, kako je informacija o njegovem kršenju pravil – ekskluzivno smo jo objavili tukaj – prišla v javnost. In pri tem po besedah našega vira, katerega navedbe o pijanem šefu kriminalistov v prometu so se izkazale za resnične, Munda pri tem uporablja svojo moč znotraj policije.

Danes zjutraj je minilo en teden od Mundove pijanščine na cesti. Vir opisuje, da so se po našem nedeljskem razkritju (policija je dobila vprašanja že v soboto) v ponedeljek na policijski postaji PU Rače, od koder je bila patrulja, v redno kontrolo katere je padel nedopustno pijani Munda kot šofer, oglasili trije kriminalisti. Torej trije Mundi podrejeni delavci policije in želeli izvedeti, kateri policist je informacijo spravil v javnost. Pritisk na policiste PP Rače, ki so sicer v Hočah ustavili Mundo, naj bi bil enormen.

Odgovorne za Mundovo početje – na generalno direktorico policije Tatjano Bobnar, direktorja PU Maribor Danijela Lorbka in službo za odnose z javnostmi smo zato naslovili niz vprašanj, ki jih v okvirju objavljamo v celoti.

Spoštovana gospa generalna direktorica Bobnar in gospod direktor Lorbek,

obveščeni smo bili, da so v ponedeljek trije kriminalisti iz PU Mb obiskali PP Rače in skušali od tam zaposlenih izvedeti, kako so informacije o pijanem šefu kriminalistov Mundi, ki je vozil avtomobil in naletel na policijsko kontrolo, ter skušal pobegniti, prišli v javnost.
Zato prosimo za naslenja pojasnila:
– Kdo je naročil kriminalistom obik na PP Rače? Robert Munda?
– Ali sta bila o obisku kriminalistov v Račah in izpraševanjem, kako je informacija prišla v javnost, obveščena direktor PU Mb Danijel Lorbek in generalna direkotrica policije Tatjana Bobnar?
– Ali direkotrica Bobnarjeva meni, da je primerno, da lokalni šef kriminalistov, ki je kršil pravila, kot jih je Munda, na tak način izkorišča svojo moč nad sebi podrejenimi kriminalisti?
– Ali ne bi bilo primerneje, da bi bil Munda za čas preiskave izločen iz tega primera oziroma suspendiran?
– Ali policisti pri svojem delu niso v prvi vrsti zavezani pravilom?
– Ali v policiji ocenjujete, da policisti, ki so ustavili pijanega lokalnega šefa kriminalistov, niso ravnali pravilno?

V nadaljevanju v celoti objavljamo tudi, kar so na niz vprašanj, ki sta jih, kot rečeno, prejela tudi Bobnarjeva in Lorbek, iz policije odgovorili prek službe za odnose z javnostmi. Pod pojasnila je po pooblastilu direktorja podpisan po pooblastilu direktorja Bojan Kitel, vodja službe direktorja, višji samostojni policijski inšpektor II.

Spoštovani!

Direktor PU Maribor je v opisanem primeru na podlagi 31. člena Zakona o
organiziranosti in delu v policiji ter III. poglavjem Pravilnika o notranji
varnosti v policiji odredil notranje varnostni postopek, ki ga izvajajo
samostojni policijski inšpektorji Oddelka za notranje preiskave in nadzor,
Službe direktorja, Policijske uprave Maribor. V okviru notranje varnostnega
postopka so inšpektorji obiskali tudi PP Rače.

Kriminalisti v tej zvezi niso obiskali PP Rače in jim ni bila odrejena
nobena naloga. Zaradi tega so trditve o obisku kriminalistov, ki naj bi jih
tja napotil njihov vodja neresnične.

Poleg tega, da policijski šefi pijani ogrožajo udeležence v prometu in kršijo pravila, ki naj bi veljala za vse, pa se nič ne zgodi, nas mora očitno skrbeti tudi, da vrh policije nima odgovora na zadnji vprašanji:

– Ali policisti pri svojem delu niso v prvi vrsti zavezani pravilom?
– Ali v policiji ocenjujete, da policisti, ki so ustavili pijanega lokalnega šefa kriminalistov, niso ravnali pravilno?

Več iz te kategorije