0 Deljenj 906 Ogledov
© Youtube

VIDEO: V Londonu spet grozljivka, v ulici muzejev zapeljal v pešce

7. October, 2017 19:34
906 Ogledov

V današnjem trčenju vozila v pešce v bližini Prirodoslovnega muzeja v britanski prestolnici London je bilo po zadnjih podatkih ranjenih najmanj 11 ljudi, so sporočili reševalci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Pomagali smo 11 ljudem, večinoma zaradi poškodb nog in glave. Devet smo jih odpeljali v bolnišnico,” je sporočil namestnik direktorja reševalne operacije Peter McKenna.

Policija je sporočila, da dogodka ne obravnava kot teroristično dejanje. Dodali so, da je šlo za trčenje in da še vedno poteka preiskava okoliščin dogodka, na spletni strani poroča Reuters.

V bližini Prirodoslovnega muzeja v Londonu je danes avto zapeljal v množico. Pri tem je bilo poškodovanih več ljudi. V bližini kraja dogodka so aretirali moškega.

Dogodek se je zgodil na cesti Exhibition Road v Južnem Kensingtonu, kjer stojijo številni svetovno znani muzeji, zato je tam stalno veliko število turistov.

Avtomobil naj bi po navedbah očividcev zapeljal na pločnik in med pešce, pri tem pa najverjetneje zadel v betonsko oviro. Po navedbah britanskega BBC so ranjeni utrpeli le lažje poškodbe.

Po dogodku je policija na Exhibition Road odredila evakuacijo treh večjih muzejev, poleg Prirodoslovnega muzeja še Muzej znanosti in Muzej Viktorije in Alberta.

Velika Britanija je bila letos že večkrat prizorišče terorističnih napadov. Sredi septembra je odjeknila eksplozija v enem od vagonov podzemne železnice na postaji na jugozahodu Londona, pri čemer je bilo ranjenih okoli 30 ljudi. To je bil že četrti teroristični napad v Londonu in peti v Veliki Britaniji letos. V treh napadih so napadalci uporabili vozila, s katerimi so zapeljali v množico.

Najhujši je bil samomorilski napad na koncertu v Manchestru maja, ki je zahteval 22 življenj. Odgovornost zanj je prevzela teroristična skupina Islamska država.

Več iz te kategorije