0 Deljenj 789 Ogledov

VIDEO: Policijski direktorat frankfurtskega letališča: 38-letni Slovenec brez maske agresivno: “Vse vas bom pobil, Allahu Akbar”

17. January, 2021 9:54
789 Ogledov

Vznemirljive informacije prihajajo z enega največjih evropskih letališč, iz Frankfurta, kjer so sinoči evakuriali del potniškega terminala 1 in zaustavili delovanje letališkega vlaka. Dogajanje je sprožil 38-letni slovenski državljan brez maske.

Reza Ahmari iz zveznega policijskega direktorata na letališču v Frankfurtu v sporočilu, objavljenem sinoči na povezavi, piše: “Okoli 17.16 je patrulja zvezne policije pristopila do Slovenca, ki ni imel zaščite za usta in nos. Takoj je pokazal agresivno vedenje do uradnikov in rekel: “Vse vas bom pobil, Allahu Akbar”. Zaradi njegovega vedenja so napotene sile domnevale, da je bila njegova izjava resna.”

Moški je skušal pobegniti, a so ga intervnecijske službe z grožnjo strelnega orožja takoj ustavile. Osumljenega, ki ga pozna policija, so pripeljali na policijsko postajo. Moški je pustil za seboj prtljago, ko je poskušal pobegniti, tako da je bilo zaradi še vedno nejasne namere veliko območje odhodne dvorane B zaprto.

Ahmari piše: “Hkrati je zvezni policijski nadzorni center poročal, da naj bi bil na terminalu 1 viden oborožen moški. Ker povezave med obema incidentoma ni bilo mogoče izključiti, je to privedlo do razširitve zapore in ukrepov evakuacije. Številne nujne službe so na celotnem območju letališča iskale domnevno oboroženo osebo. Med tem je bila okoli 17.30 zaprta tudi regijska železniška postaja.”

Slovence preiskujejo zaradi sumov groženj in odpora policistom. Zaslišanje in preiskava incidentov trenutno potekata. Zaenkrat ni podatkov o motivu.

V vrhuncu faze operacije je bilo na letališču v službi več kot 100 zveznih in državnih policistov ter pomožnih carinikov.

Slovenski organi se na dogajanje še niso odzvali.

Mediji so objavili tudi posnetek akcije.

Več iz te kategorije