0 Deljenj 929 Ogledov

VIDEO: Eksplozija v tovarni Melamin! Za štiri ali pet pogrešanih ni več upanja, zaradi opeklin enega ne prepoznajo

12. May, 2022 11:49
929 Ogledov

Za štiri ali pet oseb, ki jih pogrešajo po jutranji eksploziji v kočevski kemični tovarni Melamin, najverjetneje ni več upanja, da bi preživeli, je povedal direktor podjetja Srečko Štefanič. Reševalne službe zaradi visokih temperatur požarišča namreč še ne morejo dostopati do njih. Poškodovanih v eksploziji je sicer šest, dva od njih huje. Oba huje poškodovana v jutranji eksploziji v kočevski kemični tovarni Melamin sta življenjsko ogrožena, je v izjavi za medije povedal vodja urgentnega kirurškega bloka Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Uroš Tominc. Oba imata hude opekline po celotnem telesu, enega od njiju še niso uspeli identificirati.

Požar po jutranji eksploziji  je sicer pogašen, gasilske enote izvajajo hlajenje, je uprava za zaščito in reševanje sporočila na Twitterju. Poškodovanih je več kot 20 oseb, po zadnjih podatkih Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana pet huje, s hudimi opeklinami. Dve osebi še pogrešajo in ju iščejo, nevarne snovi pa so zajezili.

Tovarna Melamin po okoljski zakonodaji spada med obrate večjega tveganja za okolje. Družba, ki je sicer eden večjih zaposlovalcev v regiji, se namreč ukvarja predvsem z izdelavo smol za barve in lake ter lesno, gradbeno in tekstilno industrijo.

 Kočevski župan Vladimir Prebilič je po požaru v Melaminu, ki ga je označil kot največjo dosedanjo tragedijo v Kočevju, pozval k nadaljevanju običajnega življenja, kolikor je to le mogoče. Napovedal je povrnitev škode prebivalcem, ki je nastala na širšem območju ob podjetju, kar je potrdil tudi direktor Melamina Srečko Štefanič.

 

Več iz te kategorije