0 Deljenj 1049 Ogledov

Veter ponoči odkrival strehe, podiral drevje in električne drogove, ki so potem še zagoreli

7. March, 2019 7:47
1049 Ogledov
facebook

Na območju Maribora gasilci nocoj niso spali. Močan veter je povročal veliko škodo in ogrožal življenja. Povzemamo nekaj intervencij, o katerih je od polnoči naprej poročala uprava za zaščito in reševanje.

Ob 0.52 so se na Šobru, občina Maribor, zaradi neurja podrli drogovi električne napeljave, pri čemer so zagoreli. Dežurni delavec elektra Maribor je odklopil napajanje, gasilci GB Maribor in PGD Kamnica pa so drogove pogasili.

Ob 1.05 so v Kamnici in Bresternici, občina Maribor, gasilci PGD Kamnica na več lokacijah odstranjevali zaradi vetroloma podrta drevesa in prekrili poškodovano streho na objektu.

Ob 1.38 je na Pekrski cesti v Mariboru na objektu distributerja električne energije močan veter odkril okoli 300 kvadratnih metrov strehe. Gasilci GB Maribor so odstranili dele pločevine, ki so nevarno viseli s strehe, počistili in preventivno pregledali okolico.

Ob 2.12 so gasilci PGD Miklavž na Ptujski cesti razžagali drevo, ga odstranili s cestišča in cestišče počistili.

Ob 1.43 so gasilci PGD Miklavž na Ptujski cesti odstranili podrto drevo in počistili cestišče.

Ob 2.02 je v Dragučovi, občina Pesnica, padlo drevo na cesto. Gasilci PGD Pernica so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 2.11 se je na območju Velikega Boča, občina Selnica ob Dravi, zaradi vetra na cestišče padlo 6 dreves. Gasilci PGD Slemen so drevesa razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 3.14 so v Cafovi ulici v Framu, občina Rače Fram, na cesto padla 3 drevesa. Gasilci PGD Fram so drevesa razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 3.56 so v Adamičevi ulici v Mariboru gasilci GB Maribor s pomočjo avtodvigala odstranili in razžagali drevo, ki se je zaradi močnega vetra naslonilo na objekt.

Na območju Maribora se vetrovno razdejanje ni poleglo niti do 7.30 ure, ko je bilo objavljeno zaenkrat zanje obvestilo, v katerega so zapisali: “močan veter – ogrožanje življenja in premoženja”

Več iz te kategorije