0 Deljenj 691 Ogledov

V temi s ceste porinil kolesarja, potem je ravnal tako zavržno

1. October, 2021 14:52
691 Ogledov

Včeraj, 30. septembra ob 21.00 uri, se je na cesti izven naselja Staro selo (Občina Kobarid) zgodila prometna nesreča III. kategorije in v kateri je bil huje poškodovan kolesar, javlja Dean Božnik iz PU Nova Gorica.

Božnik povzema izsledke policijske preiskave: “Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot, neznane barve in neznanih registrskih številk, vozil po glavni cesti iz Starega sela proti Kobaridu. Izven vasi Staro selo je neznani voznik na ravnem delu ceste dohitel 69–letnega kolesarja in ga začel prehitevati. Neznani voznik avtomobila kolesarja ni prehiteval na primerni bočni razdalji in posledično s prednjim desnim delom avtomobila trčil v zadnje kolo omenjenega kolesarja. Po trčenju ga je odbilo v desno izven vozišča, kjer je tudi predvidoma huje telesno poškodovan obležal na travnati površini, približno štiri metre od desnega roba vozišča. Neznani voznik avtomobila se po trčenju ni zaustavil na kraju prometne nezgode in poškodovanemu kolesarju nudil pomoč, prav tako o nesreči ni obvestil policije ali druge pristojne službe za pomoč in reševanje, temveč je z vožnjo nadaljeval proti Kobaridu.”

Poleg policistov so kasneje na kraju nesreče posredovali tudi gasilci PGD Kobarid, ki so zavarovali kraj nesreče in huje poškodovanemu kolesarju nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin na omenjeni kraj. Hudo poškodovanega kolesarja so reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O nesreči s hudimi telesnimi poškodbami je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin prometne nesreče v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. člena KZ-1).

Božnik naproša: “Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti Postaje
prometne policije Nova Gorica pozivajo neznanega voznika in vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče, da se zglasijo na Postaji prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici) ali pokličejo na številko postaje (05) 393 41 00 oz. pišejo na e-naslov [email protected]. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.”

Več iz te kategorije