0 Deljenj 370 Ogledov

V Šiški odjeknili streli, posredovali celo specialci

16. January, 2022 20:59
370 Ogledov

Na območju Šiške v Ljubljani je danes popoldne iz enega od stanovanj oseba streljala z zračnim orožjem. Stanovanje je zapustila po posredovanju pogajalca. Osebo so nato prijeli in jo zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja predali v oskrbo zdravstvenemu osebju. V dogodku nihče ni bil poškodovan, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Kaj se je zgodilo?

Policisti so bili okoli 14. ure sprva sicer obveščeni o tem, da oseba na območju Šiške iz enega od stanovanj meče predmete. Ob njihovem prihodu so ugotovili, da sta v stanovanju dve osebi. Ena je stanovanje zapustila sama, druga je policistom začela groziti in ob tem skozi okno streljala z zračnim orožjem.

Stanovanje je zapustila šele po posredovanju pogajalca. Zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja so jo v nadaljnji postopek predali v oskrbo zdravstvenemu osebju, so še sporočili s PU Ljubljana.

Posredovale tudi druge enote in specialna enota policije

Zaradi sumov ogrožanja so na kraju posredovale tudi druge enote in specialna enota policije. Policisti zaradi suma kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi z zbiranjem obvestil še nadaljujejo. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.


Več iz te kategorije