0 Deljenj 168 Ogledov

V prometnih nesrečah udeležena otroka, policija o odgovornosti staršev

25. May, 2022 7:19
168 Ogledov
Simbolična fotografija.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali serijo kar petih prometnih nesreč s telesnimi poškodbami in eno s smrtnim izidom, poroča Bojan Kos iz PU Kranj. Kos v zapisu razkriva, da sta bila kar v dveh nesrečah udeležena otroka: “V Bohinju so policisti nadalje obravnavali padec kolesarja. Sumi se na hujše poškodbe, zaradi katerih pa ni v življenjski nevarnosti. Še štiri nesreče pa so se končale z lažjimi poškodbami udeležencev, in sicer trčenje voznice avtomobila v kolesarko na območju Jesenic; trčenje otroka s skirojem v osebni avtomobil v Kranju; padec kolesarja po trčenju v drugega kolesarja v okolici Tržiča; in trčenje avtomobila v otroka, ki je nenadoma pritekel na cesto. Krivda je na strani otroka in staršev, ki so dolžni skrbeti ali izvajati nadzorstvo nad otrokom ali mladoletnikom, ko je ta udeležen v cestnem prometu.”

V najhujši včerajšnji nesreči je že zjutraj umrla kolesarka, Kos je dogajanje povzel: “Vanjo je odbilo voznika, ki je pred tem trčil v drug avtomobil in ga policija obravnava kot povzročitelja prometne nesreče.” Več o nesreči in povzročitelju na povezavi

Kos je ob črni bilanci v prometu zapisal: “Tragičen dan pomeni nadaljevanje slabšanja prometne varnosti z večanjem števila prometnih nesreč na Gorenjskem. Človeški faktor je tisti, ki največkrat odpove in je razlog za vse te nesreče. Človek hitro vozi in človek pije alkohol, to pa sta dejavnika, se sploh v zadnjem obdobju več pojavljata v prometu in sta razlog za mnoge prometne nesreče. Zato pozivamo vse udeležence, naj upoštevajo prometna pravila in naj bodo bolj dosledni ter previdni pri udeležbi v prometu.”


Več iz te kategorije