0 Deljenj 2100 Ogledov

V Mariboru so se stepli gosti lokala z balkansko glasbo, ki mlade vabi na »divje noči«

8. January, 2018 11:24
2100 Ogledov

Vodnikov trg Maribor (foto: GoogleStreetView)

Poročali smo, da je bila včeraj v zgodnjih jutranjih urah policija obveščena, da je na Vodnikovem trgu prišlo do pretepa več oseb. V UKC Maribor so morali reševalci odpeljati tri osebe, za življenje enega 25-letnika se še borijo, saj je v kritičnem stanju, en moški je še huje poškodovan.

Do pretepa je prišlo v bližini lokala Zlati lev. Večina je sklepala, da so se stepli gosti tega lokala, toda Zlati lev se zapre ob polnoči. Kot je razbrati iz komentarjev na spletni strani Maribor24 (na drugih spletnih straneh je komentiranje večinoma onemogočeno), se je steplo več kot 20 obiskovalcev razvpitega lokala Podroom, kamor so organizatorji in lastniki prek družabnega omrežja Facebook vabili mlade, naj »v ritmih Balkana preživijo še eno divjo noč«. Gre za lokal z balkansko glasbo, o čemer pričajo tudi imena nastopajočih, kot so denimo Srečko Savović, Milica Pavlović, Mile Kitić ali Saša Matić.

Ko so nekateri uporabniki Facebooka v svojih komentarjih na portalu Maribor24 omenili, da bi morali ta lokal zapreti, da »šiptarija tak vedno tam probleme dela«, da »je v zadnjih letih gor v Maribor prilezlo malo morje čefurskih retardirancev« in da se je »na tisoče Štajercev (…) odselilo v Avstrijo, vakum pa so zasedli priseljenci iz Balkana«, so bili Slovenci deležni neposrednih groženj in omalovaževanja.

Tako je uporabnica P. D. zapisala: »Največje sranje tak nevzgojeni, razvajeni, nedelavni slovenčki delate (bodimo realni). Zunaj se pederišite, doma pa mamice za denar cuzate, da imate lahko veni za alkohol. Nevzgojeni, nespoštljivi do drugih narodov do amena!« In še: »Pazite, kako me nagovarjate.«

Več iz te kategorije