0 Deljenj 321 Ogledov

V Mariboru našli bombo, policija opozarja: Zaradi lastne varnosti ne hodite na kraj najdbe

12. January, 2022 14:10
321 Ogledov
PU Maribor

Med deli na gradbišču na Prevorškovi ulici v Mariboru so v torek popoldne našli neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne, težko 250 kilogramov. Policisti so kraj najdbe zavarovali, danes pa bodo pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi in civilne zaščite poskušali bombo nevtralizirati in odstraniti.

Na mariborski policijski upravi naprošajo medije, da zaradi lastne varnosti ne hodijo na kraj najdbe in ne ovirajo dela strokovnjakov, ki so na kraju. »Ko bo bomba odstranjena, vas bomo o tem obvestili, po potrebi pa bomo o vseh ukrepih v zvezi z odstranitvijo bombe sprotno obveščali javnost,« so sporočili.

Maribor je bil v drugi svetovni vojni med najbolj bombardiranimi mesti na območju nekdanje Jugoslavije. Najbolj odmevna v zadnjih letih je bila najdba dveh bomb v bližini največjega nakupovalnega središča v mestu in Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor oktobra 2019, ko je bila ob njuni odstranitvi potrebna evakuacija ljudi iz bližnje okolice.

Tokratna najdba se nahaja v mestni četrti Tezno.

Več iz te kategorije