0 Deljenj 651 Ogledov

V gozdu ga je pičil sršen, umrl v bolnišnici

9. October, 2021 9:48
651 Ogledov

Moški, ki ga je v četrtek v gozdu na območju Našic pičil sršen, zaradi česar je bil s hudimi posledicami takoj hospitaliziran v Kliničnem bolnišničnem centru Osijek, je zaradi pika umrl . Takoj po nezgodii so bolnika pripeljali v klinično bolnišnico Osijek in ga takoj namestili na oddelek za intenzivno nego Klinike za nevrologijo. Stanje pacienta ob prihodu, kot piše Glas Slavonije, je bilo izjemno težko, nesrečni možakar star 37, je imel družino in otroke Bil je v službi v gozdu, pišejo hrvaški mediji.

Sršen je zelo nevarna žuželka, zato je treba pri odhodu v naravo, še posebej v gozd, paziti. Doc. dr. sc. Višnja Prus, predstojnica oddelka za revmatologijo, klinično imunologijo in alergologijo v UKC Osijek, je opozorila, da lahko sršeni, zlasti azijski, povzročijo odpoved vitalnih organov in da z njihovim pikom lahko ubijejo popolnoma zdrave ljudi, ne nujno tiste, ki so alergični na pike, žuželke. Slabo je, pravi, da ta žuželka nima naravnega sovražnika

Dodajmo, da je ob piku mesto vboda treba ohladiti z ledom in ga poklicati v bolnišnico. Pozornost je treba nameniti tudi reakcijam, ki so pred anafilaktičnim šokom, to je zasoplost, padec tlaka in omedlevica, kajti če na pomoč ne pokličemo dovolj hitro, je lahko pik usoden.

Več iz te kategorije