0 Deljenj 255 Ogledov

V gorah pogrešana moški (48) in otrok: tole je danes sporočila policija

8. August, 2022 19:02
255 Ogledov
PU Nova Gorica

Konec minulega tedna oz. v petek, 5. avgusta ob 20.36, je bila policija obveščena, da sta se na območju Zadnjiškega Ozebnika nad dolino Trente ) izgubila dva pohodnika, državljana Nemčije, ki sta bila nepoškodovana.

Tole so sporočili s PU Nova Gorica: »Kasneje je bilo ugotovljeno, da sta se oba tuja državljana tega dne odpravila iz parkirišča v dolini Zadnjice, kjer sta pustila osebni avtomobil in se odpravila v smeri planine Lepoč ter naprej do Zadnjiškega Ozebnika. Po prijavi so posredovali gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS z Brnika, ki so s helikopterjem Letalske policijske enote pregledali območje, kjer sta se tujca izgubila, vendar ju reševalci in policisti niso našli. Iskalna akcija pogrešanih nemških državljanov (48-letnega moškega in otroka) na območju Zadnjiškega Ozebnika je bila v petek zvečer začasno prekinjena in se je nadaljevala v soboto zjutraj, pri iskanju pa so poleg reševalcev GRS Bovec sodelovali tudi policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica, prav tako je bil v iskanje pogrešanih oseb ponovno vključen tudi helikopter Letalske policijske enote.«

Ob tem dodajajo, a so bili v soboto nekaj minut po 10. uri dopoldne obveščeni, da sta se pogrešana planinca, oba nepoškodovana in izčrpana, preko planine Lepoč vrnila v dolino in se odpeljala v smeri Trente oz. v Bovec. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da sta oba tujca noč preživela in delno prespala v manjši dolini z zelo strmim pobočjem in gosto poraščeno z drevjem. Takoj ob svitu v soboto zjutraj sta splezala po pobočju na manjšo jaso in se nato spustila po zelo strmem in kamnitem pobočju ter nadaljevala pot v smeri doline do njunega parkiranega avtomobila v dolini Zadnjice.


Več iz te kategorije

16-letni Postojnčan pretepel dva Afganistanca
Črno
103 Ogledov
103 Ogledov

16-letni Postojnčan pretepel dva Afganistanca

User One - 29. September, 2022 21:19
Razkrit vzrok smrti kraljice Elizabete
Rumeno
137 Ogledov
137 Ogledov

Razkrit vzrok smrti kraljice Elizabete

User One - 29. September, 2022 16:32
FOTO: Huda prometna nesreča, avtocesta je zaprta
Črno
775 Ogledov
775 Ogledov

FOTO: Huda prometna nesreča, avtocesta je zaprta

User One - 29. September, 2022 10:28
Otrok je ostal zaprt, gre za nesrečen slučaj
Črno
158 Ogledov
158 Ogledov

Otrok je ostal zaprt, gre za nesrečen slučaj

User One - 29. September, 2022 9:37