0 Deljenj 474 Ogledov

Usodna vožnja v napačno smer po avtocesti: 27-letnica je pripeljala pravilno, ugasnilo življenje sopotnice

6. August, 2021 19:11
474 Ogledov

Policija je objavila podrobnosti o tragediji, ki se je dopoldne pripetila zaradi vožnje v napačno smer.

Miran Šadl iz PU Maribor je zapisal: “Danes, okoli 11.30 je 79-letna voznica osebnega avtomobila v rondoju Pesnica napačno zavila na avtocesto A1, in v napačni smeri vozila do razcepa Dragučova. Tam je zavila na avtocesto A5 in nadaljevala vožnjo v napačni smeri proti Pernici. Nekaj vozil, ki so vozila v smeri proti Mariboru, se ji je uspelo izogniti, nato pa ji je nasproti, pravilno, po prehitevalnem pasu pripeljala 27-letna voznica osebnega avtomobila. Slednja je vozila po prehitevalnem pasu zato, ker je po voznem pasu vozilo tovorno vozilo. Zaradi tega se slednja ni imela možnosti umakniti, posledično pa sta osebna avtomobila čelno trčila. Vozilo 27-letnice je nato bočno odbilo še v opisano tovorno vozilo, ki ga je vozil 67-letni voznik. V prometni nesreči je umrla 85-letna sopotnica v vozilu povzročiteljice, telesno, verjetno huje, pa sta se poškodovali obe voznici in tudi 60-letna sopotnica v vozilu mlajše voznice. Voznik tovornega vozila v prometni nesreči ni bil poškodovan.”

Ogled kraja prometne nesreče je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, prisotna pa je bila dežurna državna tožilka iz ODT v Mariboru. Policisti bodo zoper 79-letno povzročiteljico prometne nesreče podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Zaradi prometne nesreče je bil avtocesta A5, v smeri proti Mariboru, zaprta
do 14.57. Obvoz je bil urejen pri izvozu Pernica.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 12 prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 10 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi.

Več iz te kategorije