0 Deljenj 3686 Ogledov

Usoden maturantski izlet: Umrla dijakinja ljubljanske gimnazije

5. September, 2017 17:42
3,686 Ogledov
Foto: arhiv Škandal24

Ko so se starši poslovili od svoje pridne in priljubljene hčerke, ko je odhajala na maturantski izlet v Grčijo, si niso niti v sanjah predstavljali, da zadnjič vidijo njen nasmeh. Obiskali smo Ribnico, njen domači kraj, kjer je preživljala otroštvo in mladost. Zavit je v žalost.

Nihče ni niti pomislil, da se bo maturantski izlet gimnazije Poljane sprevrgel v pravo grozo, ki bo v mladih življenjih pustil neizbrisljiv pečat. Dijaki, ki so bili na pragu vstopa v odraslo življenje, so izgubili priljubljeno sošolko, 18-letnico iz Ribnice, ki se je ob koncu počitnic z ostalimi sošolci odpravila na tradicionalen maturantski izlet v Grčijo, a se je tam njeno mlado življenje nepričakovano in mnogo prekmalu končalo. Gimnazija Poljane je bila prvi šolski dan zavita v žalost, v znak žalostne izgube pa na pol droga ene najboljših ljubljanskih gimnazij plapola črna zastava.

Spomnimo, s turistične agencije Collegium Mondial Travel so v zadnjih dneh avgusta sporočili, da se je maturantka počutila izredno slabo, zato so jo odpeljali v bolnišnico v kraju Kontokali na otoku Krf, »kjer so takoj izvedli operacijski poseg. Po operaciji je bila vso noč v kritičnem stanju.« Slabo naj bi se sicer počutila že pred odhodom na maturantski izlet, vendar temu niso posvečali večje pozornosti niti ona sama niti starši, saj so bili prepričani, da gre le za manjšo slabost. A so se motili. Na Krfu naj bi zdravniki namreč ugotovili, da ima dijakinja notranje krvavitve, »ki so bile posledica predobstoječega resnega medicinskega stanja.« 

Starši so, ko so izvedeli za kritično stanje svoje hčerke, nemudoma odpotovali k njej in tako ob svoji hčerki preživeli njeno zadnjo noč. Pogrebna slovesnost bo na željo pretresenih staršev v ožjem družinskem krogu. Nekaj družinskih prijateljev se tako že zbira v hiši v kraju Gornje Lepovče v Ribnici, kjer je tragično in prekmalu preminula gimnazijka preživela otroštvo in mladost. Več pa v tiskani izdaji Škandal24, kjer razkrivamo njeno ime in fotografije.

Več iz te kategorije