0 Deljenj 849 Ogledov

Teža snega povzoročala preglavice, pustila jih je brez elektrike

6. January, 2022 7:06
849 Ogledov

Sneženje je v zadnjih urah povzročilo precej težav v različnih koncih države, sporoča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 22.00 je na Zemljemerski ulici v Ljubljani zaradi novozapadlega snega padlo drevo. Gasilci GB Ljubljana so odstranili podrto drevo ter tako ponovno sprostili enosmerno ulico.

Ob 1.21 je na širšem območju naselja Šembije, občina Ilirska Bistrica, prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo. Napako so odpravili delavci elektro podjetja, za krajši čas je bilo brez električne energije 167 odjemalcev.

Okoli 3.45 je bila zaradi novozapadlega snega v okolici Žužemberka prekinjena dobava električne energije na okoli 15-ih transformatorskih postajah. Delavci Elektro Ljubljana okvare odpravljajo.

Okoli 4. ure je bila zaradi novozapadlega snega v okolici naselja Podgrad, občina Novo mesto, prekinjena dobava električne energije na okoli 7-ih transformatorskih postajah. Delavci Elektro Ljubljana okvare odpravljajo.

Zaradi težkega snega je na več lokacijah v občini Dobrepolje motena dobava električne energije. Delavci Elektra Ljubljana bodo okvare poskušali odpraviti v dopoldanskem času.

Zaradi težkega snega je na več lokacijah v občini Ribnica motena dobava električne energije. Delavci Elektra Ljubljana bodo okvare poskušali odpraviti v dopoldanskem času.

Zaradi težkega snega je na več lokacijah v občini Kočevje motena dobava električne energije. Delavci Elektra Ljubljana bodo okvare poskušali odpraviti v dopoldanskem času.

Zaradi novozapadlega snega je na več lokacijah v občini Črnomelj motena dobava električne energije. Delavci Elektra Ljubljana bodo okvare poskušali odpraviti v dopoldanskem času.

O veliko zapadlem snegu poročajo tudi iz Kranjske Gore: “V času dogodkov večjega obsega Visok sneg smo do 07:00 na območju Kranjska Gora zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirali smo Prostovoljna teritorialna gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Več iz te kategorije