0 Deljenj 490 Ogledov

Strela ubila tekača pod Slavnikom

28. August, 2022 7:56
490 Ogledov

Neurja so v soboto predvsem na Štajerskem, pa tudi drugod po državi povzročala težave, saj je meteorna voda zalivala objekte, veter je podrl več dreves, ponekod je padala toča. Pod vrhom Triglava je po udaru strele umrl planinec, poroča center za obveščanje. Po poročanju Radia Slovenija je zaradi udara strele umrl tudi moški na Slavniku.

Strela je moškega ubila tudi med nevihto, ki se je razbesnela nad širšim območjem Slavnika. Kot je poročal Radio Slovenija, se je nesreča zgodila 400 metrov pod Tumovo kočo. Umrli pri sebi ni imel dokumentov, zato njegova identiteta še ni znana, so sporočili s koprske policijske uprave. Po oblačilih sodeč, gre za gorskega tekača, ki ga je neurje ujelo med sestopom, je poročal Radio Slovenija.

Sicer pa se je v soboto po državi razvilo več neurij, zaradi katerih je bilo največ težav na območju Štajerske in deloma Koroške, pa tudi ponekod drugod. Meteorne vode so zalivale kletne prostore objektov, poplavljale ceste, veter je odkrival strehe in podiral drevesa, ponekod je padala tudi toča. Zaradi udara strele je na območju občine Hajdina zagorelo na stanovanjski hiši.

Zaradi velike količine vode so v soteski Fratarica v Logu pod Mangartom obstali udeleženci soteskanja. Z vrvno tehniko so jih nepoškodovane iz soteske dvignili gorski reševalci, med drugim navaja center za obveščanje.

Več iz te kategorije