0 Deljenj 2510 Ogledov
Simbolična fotografija.

Strašno, 36-letnica je pograbila vzglavnik in skušala vzeti življenje

27. March, 2020 13:31
2510 Ogledov

“Sinoči so nas delavci socialno varstvenega zavoda z območja PU Maribor obvestili o poskusu uboja. Kriminalisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je njihova 36-letna stanovalka, v sobi na varovanem oddelku zavoda, poskušala vzeti življenje svoji 49-letni sostanovalki v isti sobi,” sporoča Miran Šadl iz PU Maribor.

Šadl piše: “To je storila tako, da je sostanovalko, ki je ležala in spala v postelji, poskušala zadušiti z vzglavnikom. Oškodovanka se je med napadom zbudila, se osumljenki fizično uprla in se uspela ubraniti. Zaradi tega je dejanje ostalo pri poskusu. Po storjenem dejanju je osumljenka še naprej grozila z dokončanjem kaznivega dejanja, delavcem zavoda, ki so jo skušali pomiriti, pa se je aktivno upirala. Zaradi tega so morali zoper njo uporabiti posebne varovalne ukrepe. Po zdravniškem pregledu so jo odpeljali na Oddelek za psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru.”

Mariborski kriminalisti bodo zoper osumljenko podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Osumljenka doslej še ni bila obravnavana za tako dejanje, kaznivo dejanje pa tudi ni v nobeni povezavi z v preteklosti že obravnavanimi podobnimi dejanji.

Več iz te kategorije