0 Deljenj 724 Ogledov

»SPAKIRAL SEM KOVČEK, GREM PO SINA« Nenad Periš razkril, ali se je slišal s Matejevimi prijatelji

18. May, 2022 18:39
724 Ogledov

V srbskih medijih poročajo, da so v sredo iz Donave izvlekli truplo mladeniča, ki po postavi in ​​oblačilih ustreza pogrešanemu Mateju Periša iz Splita. Nenad Periš, oče Mateja, ki je izginil v noči z 30. na 31. december, je dal izjavo za hrvaške medije in dejal, da se vsi v družini težko soočajo s tem, da se je iskanje Mateja končalo na tragičen način.

»Spakiral sem kovček in grem po sina v Beograd. Danes zjutraj me je poklical načelnik beograjske policije in mi povedal, da so truplo našli vzdolž od Pančevaškega mosta in da se oblačila ter čevlji ujemajo s tistimi, ki jih je nosil Matej. Rezultati obdukcije in DNK analize bodo znani v četrtek zjutraj. A vera me uči, da to še ni konec in da se nekoč spet srečamo,« je Nenad povedal za Jutarnji List povedal po telefonu.

»Vsi so izrazili sožalje in ponudili pomoč. Vsem se iskreno zahvaljujem, vsem državljanom Hrvaške, Srbije, vsem, ki ste sočustvovali z nami, molili za Mateja. Zahvaljujem se tudi policiji v Srbiji in na Hrvaškem za profesionalen in človeški odnos. Pa tudi Srbski pravoslavni cerkvi,« je s tresočim glasom dejal oče. Povedal je tudi, da se z Matejevimi prijatelji, ki so bili z njim v Beogradu, še ni slišal, in da bi moral pred odhodom v Beograd urediti nekatere formalnosti glede vrnitve v Split. Čeprav je današnja preiskava trupla v Donavi potencialno končala iskanje Mateja Periša, to še ne pomeni, da je policijska preiskava zaključena.

»Pričakujem, da bo policija, tako kot je to strokovno delala do zdaj, poskušala ugotoviti, zakaj je prišlo do izginotja in kaj se je točno zgodilo. Najbolj pomembno pa je v tem trenutku, da so Mateja našli. Težko in boleče je. ta resnica , a smo tam, kjer smo,« je pogovor zaključil Nenad Periš in se še enkrat zahvalil vsem, ki so ves ta čas sočustvovali z družino.

Več iz te kategorije