0 Deljenj 913 Ogledov

ŠOKANTNO Gabrijela (9) dežurni zdravnik večkrat poslal domov, čez dva dni je umrl

15. December, 2018 19:51
913 Ogledov

V torek je zaradi hude sepse v splitski bolnišnici umrl 9-letni Gabrijel Bebić iz Metkovića, poročajo hrvaški mediji. Primer preiskuje inšpekcija, saj obstaja sum, da je deček umrl zaradi neodzivnih zdravnikov.

Devetletnika so v zdravstvenem domu v Metkoviću prvič sprejeli 1. decembra, saj je kašljal, nato pa čez nekaj dni je dobil vročino. Njegova osebna zdravnica mu je predpisala antibiotik. A stanje se mu ni izboljšalo in ko ga je oče minulo nedeljo odpeljal do dežurnega zdravnika so ga poslali domov. Zvečer ga je oče še enkrat odpeljal k zdravniku, a spet so ga poslali domov.

V ponedeljek zjutraj sta odšla k osebni zdravnici, ki pa jo je nadomeščal drug zdravnik. Medicinska sestra jima je rekla, da ima zdravnik preveč pacientov in ga ne more sprejeti. Gabriela je nato sprejele druga pediatrinja. “Fant je še komaj dihal, ni mogel govoriti, ni mogel držati ravnotežja, roke in noge je imel modre, grlo je imel žareče rdeče. Takoj sem posumila na sepso,” je za Index.hr povedla zdravnica.

Takoj je naročila helikopter, ki je dečkadpeljal v splitsko bolnišnico. Žal je bilo je prepozno, dan kasneje je Gabrijel umrl.

Več iz te kategorije