0 Deljenj 1672 Ogledov
© . Cakić naj bi se norčeval glede njegove spolne usmerjenosti, vendar kot pravi, se Tič zaradi tega ni jezil. Foto: mediaspeed.net

ŠOKANTNE PODROBNOSTI S SOJENJA Cakić se je zbudil gol in posiljen. Potem nova slika, Tič leži na tleh, ves krvav

30. January, 2018 17:42
1672 Ogledov

LJUBLJANA – Stefan Cakić, ki mu na Okrožnem sodišču v Ljubljani sodijo za uboj Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, je v današnjem zagovoru, ki ga je prebral, nakazal na spolno zlorabo. Iz predvajanega posnetka klica policije pa je bilo slišati, da je Cakić povedal, da je pokojnega zabodel v samoobrambi. Sojenje je sicer odprto za javnost. Cakić, ki ga obtožnica bremeni, da je 18. junija lani v jutranjih urah vzel življenje igralcu Gašperju Tiču v njegovem stanovanju v Ljubljani, je danes povedal, da se slabo počuti, ker je imel ponoči zobobol. Zato se danes ni posebej zagovarjal, ampak je prebral pisni zagovor, ki ga je podal že v preiskavi.

Hec o homoseksualnosti

Med drugim je povedal, da je tisto noč popival in zaužil 0,4 grama kokaina. Ko je s prijatelji prišel v drug lokal, je tam zagledal Gašperja Tiča s prijatelji. Z njim se je zapletel v pogovor, saj sta se že poznala od novega leta naprej. Skupaj sta tisto noč po njegovih besedah tudi uživala kokain. Odhoda iz lokala se ne spominja, glede poznejših dogodkov pa ima v glavi samo določene slike. Cakić naj bi se norčeval glede njegove spolne usmerjenosti, vendar, kot pravi, se Tič zaradi tega ni jezil. Da bi imela pogovor intimne narave, se ne spomni, kot pravi, pa je bilo veliko hecanja.

Želel je umreti

Kot je dejal, se je v stanovanju zbudil z občutki spolnega nadlegovanja in spolne zlorabe. Občutil je bolečino in pa to, da mu je bilo odvzeto dostojanstvo. Želel je umreti. Nato nova slika v glavi. Videl je Gašperja Tiča z nožem v roki in stolom, kako ga je dvignil nad njim. In nato spet nova slika. Gašper Tič leži na tleh, veliko krvi, nato on pod tušem krvav. Pri tem je, kot je dejal, imel občutek umazanosti in pa tega, da se je zgodilo nekaj slabega. Zadnjega, kar se spomni, je, da je šel iz stanovanja in mimoidočemu rekel, naj pokliče policijo.

Povedal je, da ni homoseksualno usmerjen in da ni nikoli imel spolnega odnosa z moškim. Leta 2015 je šel v Francijo v Tujsko legijo, o čemer ne želi govoriti, po prihodu domov pa se je zelo spremenil, je dejal. V Franciji je tudi začel jemati kokain. Kot je povedal, ko je pod vplivom droge in alkohola, lahko postane ali zelo čustven ali pa agresiven, glede na družbo, v kateri se nahaja.

V nadaljevanju sojenja jo sodnik predvajal posnetek klica moškega iz bližnje trgovine, ki je poklical policijo. Dejal je, da mu je neki fant povedal, da je bil tarča napada. Kot je pojasnil, je bil fant v šoku in vidno živčen. Pozneje je po telefonu govoril Cakić, ki je pojasnil, da je bil tarča spolnega napada ter da ga je prijatelj gej z nožem silil v spolni odnos. Zato je v samoobrambi napadalca zabodel.

Sojenje se nadaljuje 16. februarja z zaslišanjem prič, s katerimi sta se obtoženi in pokojni Tič družila v lokalu, ter z branjem listinskih dokazov.

Smrti mu ni želel

Na predobravnavnem naroku 17. januarja 22-letni Cakić krivde, kot jo opisuje obtožnica, ni priznal. Priznal je, da je Tič umrl za posledicami vbodov, ki mu jih je zadal, a dodal, da mu smrti ni želel, kot naj bi mu to očitala obtožnica.

Tožilka Tamara Gregorčič Cakiću očita kaznivo dejanje uboja v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi kombinacije zaužitega alkohola in kokaina ter osebnostne motnje. Tiču je povzročil 17 vbodnih ran in vreznin. Z dvema vbodnima ranama mu je prebodel pljučno krilo in vranico, zaradi česar je izkrvavel.

STA

Več iz te kategorije