0 Deljenj 1671 Ogledov

Šok na Obrežju: vklenili so znanega glasbenika, ni imel bombe, sedaj opozarja na facebooku

27. December, 2019 14:50
1671 Ogledov

Sumljiv predmet, ki so ga policisti na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje zaznali v kovčku enega od potnikov na avtobusu, ni bil nevaren, je pokazal pregled bombnih tehnikov specialne enote policije. Preplah je po nestrokovni oceni sprožil uglaševalec klavirja z napajanjem, ki je na rentgenskem posnetku glede na obrise in druge karakteristike dajal vtis eksplozivne naprave, pripravljene za detonacijo.

Lastniku kovčka, 32-letnemu ruskemu državljanu, so že odpravili pridržanje ter sprostili promet in odprli prehod, ki so ga ob sumu na nevaren predmet evakuirali. Postopki policistov so bili v skladu s predpisanimi protokoli, dogodek pa je po navedbah policije potrdil visoko pripravljenost in odgovornost slovenske policije za varovanje schengenske meje.
A kot se je izkazalo, ni šlo za bombo, pač pa za elektronska pedala za obračanje notnega črtovja, ki jih je imel s seboj ruski pianist Andrej Gugnin »Dve uri sem bil vklenjen, ne da bi mi kdorkoli povedal, zakaj. Moje dekle je poklicalo ruski konzulat v Ljubljani, kjer ji prav tako niso posredovali informacij. Želim opozoriti vse svoje glasbene kolege, da naj svoje elektronske naprave shranjujejo v ročni prtljagi,« je v zapisu opozoril 32-letni Rus.

Več iz te kategorije