0 Deljenj 1124 Ogledov

Sandi utonil v Krki, mama umrla! Trije otroci potrebujejo pomoč

1. July, 2021 8:28
1124 Ogledov

»Kruta usoda je spet “udarila” po treh osnovnošolskih otrocih. Tem suhokranjskim otrokom smo pomagali že decembra 2018, ko so ostali brez mamice. V soboto so tragično izgubili še očeta. Če ste pripravljeni otrokom pomagati, vam sporočamo, da je transakcijski račun pri Rdečemu križu Novo mesto še vedno odprt za to družino. Denarna sredstva se porabijo izključno in samo za otroke Primc,« so zapisali na Facebook strani Kulturnega društva Dvor.

Spomnimo, v nedeljo nekaj po drugi uri popoldne  se je v kraju Podgozd v reki Krki utopil moški. Po prvih ugotovitvah ogleda je 45-letni domačin Sandi na kopališču ob jezu plaval in se potapljal. Okoli druge ure popoldne so opazili, da ga ni nazaj na površje. Eden od kopalcev je skočil v vodo, se potopil in 45-letnika našel negibnega na dnu. Zvlekel ga je na jez na sredi reke in začel s temeljnimi postopki oživljanja, pri čemer so mu pomagali vsi navzoči kopalci. Gasilci iz PGD Dvor so nadaljevali z oživljanjem z defibrilatorjem, pri čemer jim je pomagal reševalec ZD Novo mesto, ki se je znašel na kraju v prostem času.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/crno/po-soci-nova-tragedija-tokrat-na-krki/

Po prihodu nujne medicinske pomoči so s temeljnimi postopki oživljanja prevzeli še reševalci, vendar je zdravnica po približno eni uri ugotovila, da mu ne morejo več pomagati. Sumljivih okoliščin policisti na kraju niso ugotovili, točen vzrok smrti bodo ugotovili s sanitarno obdukcijo.

Več iz te kategorije