0 Deljenj 1447 Ogledov

S sekirami napadli policijski avtomobil, storilec je medtem pobegnil

5. June, 2020 12:20
1447 Ogledov

Policista PP Novo mesto sta okoli 19. ure na cesti med Muhaberjem in Potočno vasjo ustavljala voznika osebnega avtomobila Fiat stilo.

Alenka Drenik iz PU Novo mesto je dogajanje opisala: “Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo do naselja v okolici Novega mesta, kjer je vozilo ustavil in poskušal peš pobegniti. Policista sta kršitelja prijela, ta pa se je ves čas aktivno upiral. Z namenom preprečitve prijetja je policista fizično napadla še ena oseba in ga lažje poškodovala. V postopek se je vmešalo še več prebivalcev naselja, ki so v službeno vozilo metali kamenje in ga poškodovali ter storilcu omogočili beg. V nadaljevanju so policisti zasegli avtomobil, ki so ga storilci medtem poškodovali s sekirami.”

Danes policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, katerih sta osumljena 26-letni moški in 47-letna ženska. Drenikova pojasnjuje: “26-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja bodo zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določata globo v višini 1.640 evrov.”

Več iz te kategorije