0 Deljenj 556 Ogledov

Roparju prodajaln prišli na sled zaradi nasilja v družini

18. January, 2019 19:53
556 Ogledov

Kamniški policisti so odvzeli prostost 32-letnemu moškemu, osumljenemu treh ropov prodajaln v Kamniku, ki jih je zagrešil decembra in januarja. Prodajalkam je vsakokrat zagrozil z nožem, svoj videz pa prikrival s pokrivali. Njegovo identiteto so policisti potrdili, ko so preiskovali kaznivo dejanje nasilja v družini, so pojasnili policisti.

Policisti so prostost 32-letniku odvzeli v torek, v hišni preiskavi pa so zasegli tudi oblačila in nož, ki moškega utemeljeno povezujejo s kaznivimi dejanji ropov. V četrtek so osumljenca pripeljali k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so zapisali v sporočilu za javnost po današnji novinarski konferenci komandirja kamniške policijske postaje Aleksandra Perkliča in Matije Breznika iz sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana.

Osumljeni je rope zagrešil 19. in 20. decembra ter 14. januarja. Svojo zahtevo je vsakokrat podkrepil z večjim nožem. V prvem ropu prodajalne na Ljubljanski cesti v Kamniku v poznih popoldanskih urah mu je prodajalka iz blagajne izročila 100 evrov.

Naslednjega dne v zgodnjih jutranjih urah je oropal prodajalno na Kranjski cesti v Kamniku, in sicer je pod pretvezo nakupa na prodajni trak pri blagajni odložil pločevinko pijače in zavojček žvečilnih gumijev, za katere mu je prodajalka izdala račun. Ko je po prejemu petevrskega bankovca odprla predal blagajne, je osumljenec izvlekel nož, iz blagajne pa sam pograbil bankovce, si jih natlačil v žep in zbežal iz prodajalne. Med begom pa je izgubil skoraj ves denar, ostalo mu je zgolj 10 evrov.

Tudi v januarskem ropu trgovine na Ljubljanski cesti v popoldanskem času je 32-letnik uporabil nož in grozil prodajalki, odnesel pa je 150 evrov.

Policisti so v kriminalistični preiskavi poleg ogledov krajev kaznivih dejanj, zavarovanja sledov, informativnih pogovorov in pridobitve posnetkov video nadzornih kamer opravili prepoznavo oseb po fotografijah, pri čemer pa identitete storilca niso zadostno potrdili, saj je osumljeni pri dejanjih svoj videz prikrival s pomočjo pokrival prek glave in obraza. Potrdili pa so jo, ko so obravnavali in preiskovali kaznivo dejanje nasilja v družini, pri katerem so ugotovili ujemanje osumljenčevih značilnosti (videz, oblačila, obutev) s storilcem kaznivih dejanj ropov.

Kot so še navedli, je bil osumljenec v preteklosti že obsojen za tovrstna kazniva dejanja. Za kaznivo dejanje ropa je sicer po kazenskem zakoniku predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

Več iz te kategorije