0 Deljenj 1489 Ogledov

Reka Tolminka naplavila truplo

14. September, 2017 14:59
1,489 Ogledov
Foto: wikipedia

Novogoriški in tolminski policisti ter reševalci so v nadaljevalni iskalni akciji ob 9.50 v reki Tolminki našli moško truplo, za katero so v identifikacijskem postopku ugotovili, da gre za pogrešanega 46-letnega moškega iz Zgornjega Posočja. Tega so pogrešali od sinoči. Policisti so tujo krivdo izključili in ugotovili, da je šlo za nesrečo.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so tolminske policiste v sredo malo čez 20. uro obvestili, da svojci na Tolminskem pogrešajo 46-letnika. Takoj po prijavi so pogrešanega začeli iskati na območju planine Polog v tolminski občini in ob reki Tolminki.

Zvečer so je policistom pri iskanju pogrešanega – iskanje je potekalo vse do 1. ure – pridružilo tudi večje število pripadnikov gorske reševalne službe (GRS) Tolmin in vodnikov psov KZS za Severnoprimorsko.

Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega moškega niso našli, zato so danes od jutranjih ur dalje nadaljevali iskanje na tem območju. V iskanje sta se vključila policijski in vojaški helikopter.

Ob 9.50 uri so policisti in reševalci v Tolminki našli pogrešanega 46-letnika. V zvezi z najdbo trupla so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Slednjega bodo s pisnim poročilom še obvestili o vseh okoliščinah tragičnega dogodka.

STA

Več iz te kategorije