0 Deljenj 421 Ogledov

Razmere na goriškem Krasu se ne umirjajo, poteka evakuacija prebivalcev

22. July, 2022 20:14
421 Ogledov

Razmere na goriškem Krasu se ne umirjajo. Okrog Kostanjevice na Krasu je vse več dima, predvsem na severu. Najhuje je na gričevju nad spodnjo Vipavsko dolino, v okolici Trstelja. Na drugi strani so Renče z zaselki, iz katerih so morali ljudje oditi ali pa so v pripravljenosti na evakuacijo.

Na Krasu zaradi požara, ki se približuje Renčam in bližnjim krajem, poteka evakuacija prebivalcev iz sedmih krajev in zaselkov v zaledju Renč Vrtoče, Merljaki, Martinuči, Žigoni, Vinišče, Mohorini in Oševljek. Po navedbah regijskega štaba civilne zaščite za prebivalce Renč in ostalih bližnjih krajev in zaselkov velja stanje pripravljenosti.

Pri gasilcih, ki prihajajo in odhajajo iz štaba civilne zaščite v Kostanjevici na Krasu, je videti vse več znakov utrujenosti. Zato so tudi navodila poveljnikov včasih bolj glasna. Prostovoljci so pokazali precej olajšanja, ko se je pojavil hrvaški kanader, ki neprestano zajema vodo v morju in jo spušča tam, kjer jo najbolj potrebujejo.

Težko je karkoli napovedovati, ampak jasno je, da bo ta boj trajal še kar nekaj dni, je povedal tudi Ervin Čurlič iz civilne zaščite.

Več iz te kategorije