0 Deljenj 3597 Ogledov

Razkrita identiteta 33-letnika, ki je pokosil dva pešca in pobegnil

13. March, 2019 15:29
3597 Ogledov
© facebook

Slovenske novice poročajo, da naj bi bil za smrt 53- in 64-letnega pešca, ki sta v noči s četrtka na petek umrla v Ljubljani, odgovoren 33-letni Jan Korošec.  Korošec naj bi bil po poročanju tabloida sicer Mariborčan. Preiskovalni sodnik je sicer v soboto zanj odredil pripor.

Po informacijah polcije, je 33-letni voznik z osebnim vozilom znamke VW Passat vozil po Dunajski cesti v Ljubljani, iz smeri Bavarskega dvora proti Linhartovi cesti. Za križiščem z Vilharjevo ulico slednji ni upošteval rdeče luči na semaforju ter peljal naprej. Takrat sta z njegove leve strani proti desni strani, pravilno po prehodu za pešce, vozišče prečkala 64- in 53-letna moška, v katera je trčil. Po trčenju je pešca odbilo naprej po vozišču, kjer sta poškodovana obležala.

Voznik je po trčenju zdrsel naprej, čez z robniki dvignjeno sredinsko zelenico, kjer je trčil še v drog javne razsvetljave. Po tem je 33-letnik brez ustavljanja odpeljal naprej po Dunajski cesti v smeri Črnuč, kjer so ga policisti kmalu po nesreči izsledili in voznika prijeli. 53- letni moški je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju
nesreče, 64-letni moški pa je bil s hudimi poškodbami s kraja odpeljan v KC Ljubljana, kjer je nato umrl.

33-letnik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, odrejen mu je bil strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Med postopkom so policisti 33-letniku zasegli tudi štiri alu zavitke z belo prašnato snovo – sum na kokain. Na kraju sta se ogleda udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec.

Več iz te kategorije