0 Deljenj 182 Ogledov

Protesti bi se lahko končali s strmoglavljenjem helikopterja! Pilot poškodovan, lahko ne bo več letel

14. October, 2021 19:35
182 Ogledov

Policisti so na sredinem protestu nasprotnikov epidemioloških ukrepov obravnavali osem primerov kaznivih dejanj, v času varovanja neprijavljenega shoda pa so pridržali 27 oseb. Pilot helikopterja ima poškodovano oko zaradi laserskega žarka, ki so ga v helikopter usmerili neznani storilci. Lažje sta bila poškodovana še dva policista.

Policija po sredinih protestih, ko je bil v policijski helikopter usmerjen laserski žarek, ki je poškodoval oko pilotu, opozarja, da je osvetljevanje letal in helikopterjev problem že vrsto let. Kot so pojasnili, se žarek razprši po celotni kabini, kar lahko v skrajnem primeru privede tudi do nekontroliranega upravljanja helikopterja ali letala ter posledično strmoglavljenje zrakoplova.

V sredinem primeru pa obstaja sum, da je šlo za namerno dejanje preprečitve opravljanja uradne policijske naloge ob kršitvah javnega reda na protestih. V primeru osvetlitve z laserjem na protestih v Ljubljani obstaja sum, da ni šlo za naključno rabo laserja. Pilot, ki je bil poškodovan, pa je bil napoten na specialistični pregled vida. Ob tem opozarjajo, da lahko laserski žarek na vidu pilota pusti trajne posledice. V primeru, da je vid pilota prizadet, pa lahko ta izgubi zdravniško spričevalo, potrebno za letenje.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti na sredinem protestu zaznali osem kaznivih dejanj. Med drugim so obravnavali primer neznanih storilcev, ki so na Trgu republike proti policijskemu helikopterju usmerili laserski žarek. Ta zaradi načina razpršitve tovrstnih žarkov predstavlja nevarnost za letalski promet, so navedli na policiji. Eden od pilotov je moral zaradi poškodbe očesa poiskati zdravniško pomoč, stopnja njegovih poškodb pa za zdaj še ni znana, so navedli.

Policija je na protestu obravnavala tudi več kršitev zakona o javnih zbiranjih in zakona o javnem redu in miru. Eni osebi so zasegli prepovedano drogo, eni osebi pa solzivec. Zaznali so tudi dve kršitvi cestnoprometnih predpisov.

Na PU Ljubljana so še pojasnili, da so policisti za zagotovitev javnega reda uporabili tudi prisilna sredstva. Pridržali so več oseb, uporabili pa so tudi ščite, specialno oklepno vozilo z ograjo, plinski razpršilec, konjenico in službene pse.


Mogoče vas bo zanimalo

Povozil ga je na dvorišču, moški je bil na mestu mrtev
Črno
12 Ogledov
Črno
12 Ogledov

Povozil ga je na dvorišču, moški je bil na mestu mrtev

User One - 27. October, 2021 8:11

"Na dvorišču Kmetijskega centra na Cankovi je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji povozil 68 - letnega moškega, ki je na kraju dogodka umrl," sporoča Robert Belec…

Jutranje temperature vse bližje ledišču, proti konca tedna se bo vreme kvarilo
Novice
18 Ogledov
Novice
18 Ogledov

Jutranje temperature vse bližje ledišču, proti konca tedna se bo vreme kvarilo

User One - 27. October, 2021 7:54

Danes bo na Primorskem jasno, pihala bo večinoma šibka burja, za sredo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Po nižinah v notranjosti bo sprva oblačno ali megleno,…

Požar v naselju, v hiši dva, en ni preživel
Črno
32 Ogledov
Črno
32 Ogledov

Požar v naselju, v hiši dva, en ni preživel

User One - 27. October, 2021 4:51

V torek je zvečer, ob 19.34, v naselju Anhovo v občini Kanal zagorela stanovanjska hiša, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Kanal in JZ GRD…

Več iz te kategorije

Do smrti ga je povozil tovornjak
Črno
63 Ogledov
63 Ogledov

Do smrti ga je povozil tovornjak

User One - 26. October, 2021 21:21
Delavec neodziven, oživljanje žal neuspešno
Črno
173 Ogledov
173 Ogledov

Delavec neodziven, oživljanje žal neuspešno

User One - 26. October, 2021 14:04