0 Deljenj 672 Ogledov

Pri sestopu s Tonovcovega gradu padla preko previsa

7. September, 2021 13:19
672 Ogledov

Včeraj ob 16.02 uri so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči v naravnem okolju v okolici Kobarida, kjer se je poškodovala tuja turistka.

Dean Božnik o nesreči sporoča javnosti: »Ugotovljeno je bilo, da je včeraj ob 15.30 uri 62-letna ženska skupaj z njenim 54-letnim možem, oba državljana Nemčije, sestopala s Tonovcevega gradu pri Kobaridu po stezi v smeri regionalne ceste Kobarid – Bovec. Pri sestopu ji je spodrsnilo na tistem delu, kjer steza ni zavarovana z leseno ograjo. Posledično je padla na strmo pobočje in po približno petih metrih drsenja padla preko previsa okoli štiri metre v globino na kamnite stopnice, ki vodijo proti omenjeni regionalni cesti. Pri padcu se je 62-letna nemška državljanka predvidoma huje telesno poškodovala.«

Na kraju so jo oskrbeli zdravnik in reševalci NMP ZD Tolmin, po nudeni zdravniški oskrbi pa so poškodovanko s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Pomoč policistom in reševalcem so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci PGD Kobarid. Policisti PP Bovec so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Več iz te kategorije