0 Deljenj 726 Ogledov

Prestregli 48 ilegalcev in prijeli tri prevoznike

15. March, 2019 14:33
726 Ogledov

V ponedeljek zvečer so policisti v Kočevski reki opazili tri vozila, za katera so posumili, da prevažajo ilegalne migrante. Vozniki so sicer najprej skušali pobegniti, a so jih hitro dohiteli in zaustavili. Pri pregledu se je izkazalo, da so trije prevozniki naložili trinajst ilegalcev, ki so predhodno pretopili mašo mejo. Vsi trije tihotapci ilegalcev so iz Ljubljane oziroma njene okolice, dva sta slovenske državljana, eden pa je državljan Bosne in Hercegovine. Po zaslišanju sta bila dva izpuščena na prostost, enemu pa odrejen hišni pripor. Trinajst ilegalcev (devet Pakistancev, trije Indijci in en Bangladežan) pa so bili po postopku vrnjeni na Hrvaško.

Na območju Kopra so tamkajšnji policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 22 ilegalnih migrantov, ki so prestopili mejo med Hrvaško in Slovenijo. Dvanajst so jih ujeli pri Ilirski Bistrici, osem pri Kopru, dva pa v Kozini. Največ ujetih ilegalcev ji iz Pakistana in sicer sedem, po šest je Iračanov in Sircev, trije pa so iz Alžirije. Deset ilegalnih migrantov je zahtevalo azil in so jih namestili v azilni dom, ostale pa bodo predali Hrvatom.

Tudi na področju novomeške policijske uprave so v zadnji noči obravnavali ilegalne migrante. Ujeli so jih trinajst- devet Pakistancev in po enega Afganistanca, Indijca, Alžirca in Tunizijca, Postopki z njimi še trajajo.  

Več iz te kategorije