0 Deljenj 10994 Ogledov

Prerokbe se uresničujejo! Je pred vrati 3. svetovna vojna?

25. April, 2018 8:00
10994 Ogledov

Odnosi med ZDA in Rusijo so slabši kot kadar koli prej, celo če upoštevamo čas hladne vojne. Ameriški predsednik Donald Trump je prek Twitterja že opozoril Rusijo, naj se pripravi na to, da bodo izvedli raketni napad na Sirijo. Z vojaško akcijo v Siriji namreč želi kaznovati sirskega predsednika Bašarja al Asada zaradi domnevnega napada s kemičnim orožjem na Dumo. Rusija seveda vztrajno brani svojega zaveznika Asada pred obtožbami.

Pojmovanje tretje svetovne vojne je največkrat povezano z oboroženim konfliktom, ki bi vseboval uporabo orožij za množično uničevanje.

Po napovedih jasnovidcev bi to lahko pomenilo uvod v tretjo svetovno vojno. »Vojna se bo začela med dvema velikima svetovnima silama in bo trajala 27 let. Terorizem in naravne nesreče bodo uničili naš planet, dokler se velikanski planet ne približa Zemlji,« je zapisal eden od najbolj znanih in najpogosteje razlaganih prerokov – Nostradamus. Če gre verjeti njegovim besedam, se bo vse skupaj začelo na Bližnjem vzhodu. Nekateri to njegovo grozljivo napoved namreč interpretirajo kot vizijo izbruha vojne med Rusijo in ZDA ter njihovimi zavezniki. Interpretacije njegovih ne vselej jasnih zagonetk kažejo, da bo ta vojna izbruhnila po terorističnih napadih ter invaziji arabskih in muslimanskih skrajnežev v Evropo. Ne pozabimo – Nostradamusova knjiga Prerokbe je natisnjena v milijonih izvodov in je danes najbolj znana knjiga, vsaj kar se tiče napovedovanja usode človeštva. Francoski prerok je napovedal številne svetovne dogodke, kot so denimo veliki požar v Londonu, vzpon Napoleona in Adolfa Hitlerja pa tudi napade 11. septembra 2001 v New Yorku.

Trump je z jutranjim tvitom opozoril Rusijo, naj se pripravi na to, da bodo ZDA z raketami napadle Sirijo. Tako je sprožil vznemirjenje po svetu.

Slava Vladimirju, Rusija bo vladarica sveta

Sicer pa je slepa bolgarska prerokinja Baba Vanga že l eta 1979 sovjetskemu umetniku Valentinovu Sidorovimu zaupala: »Vsi se bodo odtalili kot led, le eno bo ostalo nedotakljivo – Vladimirjeva slava, slava Rusije. Žrtev bo preveč. Nihče ne more zaustaviti Rusije.« Jasnovidka je nato nadaljevala, da bo Rusija postala gospodarica sveta in da bodo z njene poti odstranjene vse prepreke. Hkrati je imela tudi vizije o tretji svetovni vojni, v kateri naj bi prišlo do popolnega uničenja zaradi uporabe jedrskega orožja. V luči najnovejših dogodkov se omenjene prerokbe zdijo logične in uresničljive kot že dolgo ne.

Podobnost med Vango in njeno naslednico je osupljiva.

Evropi se slabo piše

No, Baba Vanga je malo pred svojo smrtjo leta 1996 razglasila tudi svojo naslednico. To je postalo danes 14-letno dekle Kaede Uber, ki živi v francoskem mestu Montpellier. Čudežno dekletce je imelo svoje prvo videnje pri petih letih in je že kot majhno začelo izgubljati vid. Pravijo, da je podobnost gest med njo in Vango osupljiva. Slednja naj bi jo obiskovala tudi v sanjah, čeprav se nikoli nista srečali. Kakor koli že, sodeč po njenih napovedih bo Evropa močno zamajana, zahodni civilizaciji pa bo po begunskem valu grozila velika ekološka katastrofa. Ostali naj bi brez pitne vode. V svojih prerokbah pa tretje svetovne vojne na srečo ne omenja.

 

Pozabite na prerokbe, tu je umetna inteligenca

Ob vsem tem ne moremo mimo napovedi Elona Muska, najslavnejšega svetovnega tehnološkega vizionarja. Možakar se očitno požvižga na prerokbe in že dolgo opozarja, da lahko sebe zavedajoča se umetna inteligenca postane največja grožnja človeštvu. Prvi mož električnih avtomobilov Tesla meni, da morebitne tretje svetovne vojne ne bodo zakuhali voditelji velesil, ampak njihova umetna inteligenca, ki bi postala dovolj pomemben del vodenja države, da bi ji oblast zaupala kritične odločitve. K temu razmišljanju ga je spodbudila izjava ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je dejal, da bo narod, ki bo imel najboljšo umetno inteligenco, glavni na svetu. Komu torej verjeti?

Nostradamus, eden od najbolj znanih in najpogosteje razlaganih prerokov

(iz tiskane izdaje Škandal24)

Več iz te kategorije