0 Deljenj 1307 Ogledov 1 Comments

Pozno zvečer je dele države zajela huda ura: zalivalo objekte in prožilo plazove

7. September, 2020 6:03
1307 Ogledov 1
Foto: Facebook

Pozno zvečer je sever Slovenije prešlo neurje z močnim dežjem, ki je povzročilo precej škode. Kaj se je dogajalo med 21.44 in 22.43 poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 21.44 je občino Mozirje zajelo neurje z močnim dežjem. Meteorna voda je poplavila kletne in pritlične prostore stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Mozirje so črpali vodo iz objektov.

Ob 21.49 je močno neurje z dežjem zajelo občino Črna na Koroškem. V Podpeci je meteorna voda ogrožala stanovansjki objekt, gasilci PGD Črna na Koroškem so s protipolavnimi vrečani preusmerili tok vode. Na Cesto v Javorju se je sprožil zemeljski plaz, Delavci cestnega podjetja VOC Celje so cesto sanirali.

Ob 22.01 je neurje z močnim dežjem zajelo občino Prevalje. Gasilci PGD Prevalje so zaradi naraslih meteornih vod posredovali na dveh lokacijah.

Ob 22.33 neurje z dežjem zajelo občino Ravne na Koroškem. Na Zelen bregu na Ravnah na Koroškem je narasel potok ogrožal stanovanjski objekt. Posredovala sta poklicna gasilca KGZ Ravne na Koroškem in PGD Ravne na Koroškem, ki so s pomočjo delovnega stroja preusmerili potok ter očistili dvorišče.

Ob 22.35 je močno neurje z dežjem zajelo občino Dravograd. Meteorna voda je ogrožala stanovanjske hiše, v Libeličah pa so se na cesto sprožili manjši plazovi. Posredovali so gasilci PGD Dravograd, PGD Libeliče in KP Dravograd z delovnim strojem, ki so odpravljali posledice poplav.

Ob 22.43 je v Latkovi vasi v občini Prebold meteorna voda poplavila prostore sušilnice za hmelj. Gasilci PGD Latkova vas so nudili pomoč pri odpravljanju posledic poplave v sušilnici. Meteorna voda je poplavila polovico ceste Latkova vas-Prebold.

Več iz te kategorije