0 Deljenj 558 Ogledov

Požar neposredni bližini vladne palače in OŠ! Vzrok še ni znan

13. August, 2021 14:21
558 Ogledov

V središču Ljubljane na območju Gregorčičeve ulice je okrog 11. ure zagorelo v večstanovanjski stavbi. Kot je medijem pojasnil vodja intervencije, je zagorelo ostrešje objekta. Gasilci so požar omejili, trenutno poteka sanacija pogorišča, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Vzrok požara še ni znan. Po navedbah vodje intervencije so gasilske enote s 35 gasilci in gasilskimi vozili z dvema avtolestvama na kraj požara prispeli v šestih minutah po obvestilu o požaru. Tega so že pogasili in omejili, trenutno pa poteka sanacija pogorišča.

Še pred tem so policisti pomagali pri evakuaciji stanovalcev, kraj zavarovali in zbrali prva obvestila. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi zagorelo na strehi zgradbe, vzrok požara še ni znan. Po prvih podatkih v dogodku ni bil nihče poškodovan.

Ko bodo na kraju vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo kriminalisti pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara. Višina škode še ni znana, se pa pričakuje, da bo ta zaradi požara posredno zaradi gašenja z vodo večja, so še pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.


Več iz te kategorije