0 Deljenj 178 Ogledov

Policisti ujeli 68-letnika: vse to so našli pri njemu doma!

24. November, 2021 18:06
178 Ogledov

Policisti so v ponedeljek v hišni preiskavi pri dveh osumljenih, starih 28 in 29 let, na dveh naslovih našli prirejene prostore za gojenje konoplje ter zasegli 133 sadik konoplje in približno 2,2 kilograma rastlinskih delcev te prepovedane droge. Zasegli so tudi pripomočke za gojenje prepovedane droge. Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, so sadike konoplje našli med preiskavo stanovanja osumljenih v Mariboru v posebej prirejenem prostoru. V njem so bili tudi pripomočki za gojenje, ventilatorji, grelec, karbonski filter zraka, vlažilec zraka in luči LED.

Preiskav še ni bilo konec

Med preiskavo so policisti našli in zasegli še približno 200 gramov posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo, ter digitalno tehtnico in dva mobilna telefona. Nato so opravili še hišno preiskavo stanovanjske hiše v Hotinji vasi, ki jo uporabljata osumljena. Tam so v gospodarskem poslopju odkrili še en prazen prirejen prostor za gojenje konoplje, v poslopju pa še približno dva kilograma posušenih rastlinskih delcev, predvidoma konoplje, ter tehtnico in električni mešalnik. Moška sta osumljena storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Oba bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Ovaden tudi 68-letnik

Konjiški policisti pa so v ponedeljek opravili hišno preiskavo pri 68-letniku z območja Zreč. V stanovanjski hiši so našli dober kilogram posušenih delcev konoplje v različnih steklenih kozarcih, papirnatih in plastičnih vrečkah. Tudi 68-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, prepovedanimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so sporočili s Policijske uprave Celje.


Mogoče vas bo zanimalo

Reševalci odpeljali mlajšega moškega, na kraju prisotna tudi policija
Črno
104 Ogledov
Črno
104 Ogledov

Reševalci odpeljali mlajšega moškega, na kraju prisotna tudi policija

User One - 29. November, 2021 19:45

Ob 16.22 se je v naselju Kompolje, občina Dobrepolje, poškodoval mlajši moški. Gasilci PGD Kompolje in Videm so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP UKC…

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču
Črno
89 Ogledov
Črno
89 Ogledov

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču

User One - 29. November, 2021 15:08

Voznik osebnega vozila je v petek v Gornji Radgoni s svojim avtomobilom poškodoval tri vozila. Ko ga je policija ustavila, se je izkazalo, da je vozil opit.…

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija
Črno
77 Ogledov
Črno
77 Ogledov

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija

User One - 29. November, 2021 14:50

Škofjeloški policisti so včeraj na podlagi prijave izsledili najstnike, ki so na cesto metali snežene kepe. Policisti so seznanili starše in izrekli opozorila, sporočajo s PU Kranj.

Več iz te kategorije