0 Deljenj 668 Ogledov

Policisti prestregli 62 ilegalnih migrantov

25. March, 2019 6:15
668 Ogledov

Policisti PU Ljubljana so tudi danes ponoči obravnavali ilegalce, ki so nezakonito prešli slovensko mejo. Ujeli so enajst Severnoafričanov (šest iz Maroka in pet iz Alžirije), postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Največ ilegalcev na Obali je bilo s Kosova

Prek vikenda so na Obali obravnavali 23 ilegalnih migrantov in enega prevoznika. Ducat ilegalnih migrantov so ujeli na področju Kopra, tam pa so prijeli tudi slovenskega državljana, ki je prevažal štiri ilegalce, ki so malo predtem nezakonito prestopili slovensko mejo. Na področju Ilirske Bistrice so ujeli devet ilegalcev, dva pa so prestregli na območju Postojne. Največ ilegalnih migrantov, pet, izhaja iz Kosova, štirje iz Pakistana, po trije iz Somalije in Alžirije, po dva pa iz Afganistana, Iraka, Irana in Hrvaške. Hrvata sta bila oglobljena in sta nato nadaljevala pot. Sedem ilegalcev je zaprosilo za azil, ostali pa bodo vrnjeni na Hrvaško.

Ob južni meji ujeli 28 ilegalcev

Pretekli vikend so tudi policisti ob južni meji imeli polne roke dela z ilegalnimi migranti. Pri Dolenjcih, Dobličah, Tribučah, Preloki, Miličih, Trdinovem vrhu, Gabrjah, Novem mestu in Krškem so ujeli 27 migrantov, ki so nezakonito prešli slovensko mejo. Po šest ilegalcev prihaja iz Afganistana, Maroka in Alžirije, štirje iz Jemna, po dva iz Iraka in Egipta in eden iz Sirije. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Policisti pri Dobovi pa so v soboto zjutraj ob pregledu vlaka na podvozju odkrili Alžirca, ki je na tak način skušal ilegalno vstopiti v našo državo. Po postopku so ga predali Hrvatom.

 

Več iz te kategorije