0 Deljenj 645 Ogledov

Policija sporočila podrobnosti o tragediji na Soči: Trenerki in občanu otroka ni uspelo rešiti

24. June, 2021 12:02
645 Ogledov

Na reki Soči pri Solkanu je včeraj popoldne utonil najstnik.   Takoj  po  prijavi  so  bili  poleg policistov in kriminalistov z območja PU Nova Gorica s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica na  kraj napoteni tudi novogoriški poklicni gasilci s potapljači, reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica in člani Enote za hitre intervencije
Civilne  zaščite  (HRI)  Mestne  občine  Nova  Gorica,  ki  so  se nemudoma vključili  v  reševanje  mlajše  osebe  po  strugi in obrežju reke Soče pod kajakaškim centrom v smeri Italije.

»Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da je skupina mlajših oseb včeraj popoldne na kajakaški progi reke Soče pod objektom kajakaškega centra v Solkanu zaključila z organiziranim treningom in nato sredi kajakaške proge zaplavali po kajakaški progi približno sto metrov nizvodno, kjer so nato izstopili na levi breg reke Soče (opremljeni so bili s čelado in reševalnimi jopiči). Ko je omenjeni priplaval do večje skale, za katero se nahaja izstopno mesto, se je s spodnjimi oblačili zataknil za večji leseni steber, ki se je nahajal pod vodno gladino in ga ni mogel videti. Otrok se je skušal iz nastale situacije rešiti, vendar ga je močan rečni tok po nekaj minutah premagal in ga potisnil pod gladino vode. Takoj zatem sta utapljajočemu otroku na pomoč priskočila trenerka in občan, ki se je takrat naključno nahajal v bližini in slišal klice na pomoč. Slednjima utapljajočega otroka ni uspelo rešiti do prihoda policistov PP Nova Gorica in novogoriških poklicnih gasilcev s potapljači na kraj dogodka, ki so nato nadaljevali z reševanjem in ga po nekaj minutah uspeli rešiti ter izvleči na levi breg Soče. Takoj zatem so reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica in člani Enote za hitre intervencije Civilne zaščite (HRI) Mestne Nova Gorica skupaj z zdravnico iz ZD Nova Gorica pričeli z oživljanjem otroka, vendar žal neuspešno,« je o grozljivem dogajanju javnosti povedal Dean Božnik.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/crno/v-soci-umrla-mlajsa-oseba/

O tragični nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča, ki je ogled kraja prepustil Policiji, in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice, ki je prišla na kraj nesrečnega dogodka. Novogoriški kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem dodatnih obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine tragične nesreče.

Več iz te kategorije