0 Deljenj 577 Ogledov

Policija razkriva ozadje brutalnega napada na 20-letnico! Vztrajno je zavračala razmerje z Luko (22)

5. September, 2022 18:51
577 Ogledov

Mariborski kriminalisti so po doslej zbranih informacijah glede brutalnega napada 22-letnega moškega na 20-letno žensko v noči na nedeljo v mariborskem mestnem parku ugotovili, da je motiv za njegovo dejanje najverjetneje ljubosumje. Osumljenca bodo predvidoma še danes privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega sodišča.

Vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič je v današnji izjavi za medije povedal, da so doslej ugotovili, da je 22-letnik dekle nameraval umoriti, kar mu ni uspelo, ker sta se med njegovim napadom na kraj dogodka pripeljala policista, hkrati pa sta zaradi vpitja oškodovanke v neposredno bližino prišla tudi mlajši moški in ženska, ki sta policista opozorila na dogajanje.

Ob prihodu sta policista po njegovih besedah neposredno ob zgradbi mariborskega akvarija na tleh opazila hudo poškodovano žensko, takoj poklicala reševalce in dekle skušala ohranjati pri zavesti. Med izvajanjem prvih nujnih ukrepov in pri ogledu kraja dejanja so policisti izsledili 22-letnega osumljenca in ga pridržali.

Žrtev so z rešilcem odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je po nujni zdravniški oskrbi in operaciji ostala na zdravljenju, po informacijah policije pa je še vedno življenjsko ogrožena.

Kriminalisti so z doslej zbranimi informacijami ugotovili, da sta se osumljenec in žrtev poznala, a nista bila par. Kot je dejal Meglič, naj bi osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja, v tej zvezi preiskujejo tudi, ali sta se za srečanje dogovorila, ali pa jo je osumljenec pričakal v zasedi.

Ob tem je Meglič tudi potrdil, da je 22-letnik utemeljeno osumljen tudi storitve dveh kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, ki naj bi ju na območju Šentilja zagrešil pred omenjenim dejanjem.

“Gre za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari ter poskus vloma, vendar v tej zvezi še zbiramo obvestila in bomo po zbranih obvestilih in dokazih na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Dejanja se nanašajo na premoženje matere oškodovanke,” je dejal Meglič. Ob tem je zatrdil, da osumljenega v preteklosti nikoli niso obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Vodja kriminalistov podrobnosti, ki so se pojavile v javnosti, v interesu nadaljnje preiskave ni mogel komentirati. Ni mu znano niti, da naj bi svojci organe pregona opozorili, da 22-letnik okoli hodi z nožem, prav tako policija po njegovih besedah ni prejela nobene pisne prijave z elementi nasilja niti s strani žrtve niti njenih staršev.

Prav tako po njegovih besedah v njihovih evidencah ni nobenih prijav s strani oškodovanke glede zalezovanja, je pa potrdil, da so prejemali klice o tem, da se okoli stanovanjske hiše gibljejo vozila, kar pa je za ukrepanje policije premalo. “Potreben je predlog za pregon,” je dejal Meglič.

Časnik Večer navaja, da je imel osumljeni v preteklosti že več izpadov, ker je dekle vztrajno zavračala razmerje z njim, naj bi ji poškodoval avtomobil. Njena mati se je obrnila tudi na starše osumljenega in jih prosila, da se pogovorijo z njim, dekle pa je svojim staršem zaupala tudi, da ji 22-letnik že od julija neumorno piše in opreza za njo, vendar tega na njeno željo policiji niso prijavili.

Poskus umora se je v noči na nedeljo zgodil nekaj po 1. uri. Po poročanju Večera je bila na obisku pri prijatelju, nato pa se je z avtom odpravila k očetu, ki stanuje v bližini parka. Takrat naj bi od osumljenega prejela sporočilo, da bi ji rad izročil neka pisma. Pristala je na sestanek z njim, on pa je to izkoristil za napad.

Osumljeni je dekle večkrat zabodel z nožem v trebuh, jo porezal po obrazu in ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec. Na zločin se je dobro pripravil, saj je med izživljanjem nad 20-letnico uporabljal tudi rokavice, očitno z namenom, da bi zabrisal svoje sledi, poroča časnik.

Ob tem še dodaja, da je po dejanju kraj dogodka zapustil, pozneje pa se je vrnil v park po pozabljen nahrbtnik.

Več iz te kategorije