0 Deljenj 694 Ogledov

Policija išče prostovoljce, ki bi se napili in pomagali policistom pri treningu postopkov s pijanci

20. January, 2019 17:36
694 Ogledov

Policija mesta Kutztown v Pensilvaniji je na javnost naslovila precej nenavaden poziv – iščejo namreč prostovoljce, ki bi se bili pripravljeni napiti, da bi tako pomagali pri treningu policistov pri preverjanju treznosti, poroča Fox News.

Policija je postavila glede prostovoljcev naslednja pravila: morajo biti stari od 25 od 40 let, s čisto kazensko kartoteko, dobrega zdravja in v spremstvu trezne osebe, ki bo poskrbela, da pijani pridejo varno domov. Za udeležbo pri treningu ne bodo plačani, bodo pa dobili zastonjsko pijačo – eno uro se bodo lahko na stroške lokalne policije nacejali z žganjico.

V mestecu s približno 5.000 prebivalci je poziv sprožil živahne odzive, predvsem na spletnih straneh, saj je kakšnih dva tisoč uporabnikov napovedalo svojo udeležbo na treningu, ki se bo odvil četrtega aprila. Ne manjka pa tudi duhovitih pripomb, eden je v slogu liberalnih snežinkic, ki se pritožujejo vsakodnevno zaradi diskriminacij, »obtožil« policije starostne diskriminacije, češ, da je žaljiva za pijance nad 40 letom, in zaključil z bojnim krikom »All drunks matter« (vsi pijanci štejejo).   

Več iz te kategorije