0 Deljenj 798 Ogledov

POJAVILA SE JE SONČNA BLEŠČAVOST Potem je po gorenjski avtocesti začelo treskati

4. December, 2017 9:31
798 Ogledov

KRANJ – Na gorenjski avtocesti so se zjutraj zgodile kar tri prometne nesreče. Razlog za prvi dve, ki sta bili med seboj oddaljeni nekaj deset metrov, je bila neprilagojena hitrost vožnje, tretjo pa je povzročil voznik, ki po avtocesti ni vozil na ustrezni varnostni razdalji in je v počasni koloni trčil v vozilo pred seboj, so navedli kranjski policisti.

Prometne nesreče so se zgodile okoli 7.50 pred priključkom Kranj – zahod proti Ljubljani, v vsaki pa sta bili udeleženi po dve vozili. Po prvih podatkih v nesreči ni bilo huje poškodovanih in gre večinoma za gmotno škodo. Proti vsem trem povzročiteljem nesreč policisti vodijo prekrškovne postopke.

V času nesreč se je pojavila sončna bleščavost, ki je za ta del gorenjske avtoceste običajna, cesta pa je bila vlažna, kar sta okoliščini, ki zvišujeta tveganje za udeležbo v nesreči in je zato treba voziti s prilagojeno hitrostjo, na ustrezni varnostni razdalji in previdno. Avtocesta je sedaj normalno prevozna, so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

STA

Več iz te kategorije