0 Deljenj 789 Ogledov

Pobegnil policiji: Poškodoval dva policista, uničil policijski avto, v zraku helikopter

12. October, 2021 9:00
789 Ogledov

Včeraj, okoli 18.30 so policisti prejeli obvestilo občana o vozniku vozila, ki je vzbujal sum, da izvršuje kaznivo dejanje in se vozi v okolici Litije, sporoča Tomaž Tomaževic iz PU Ljubljana.

Tomaževic povzema dogajanje: “Policisti so vozilo znamke Renault megane karavan, krem barve, v katerem je bilo več oseb, kmalu izsledili in poskušali ustaviti na cesti proti Golišču. Voznik se je med sledenjem ustavil, nato pa vzvratno zapeljal proti službenem vozilu policije, ki je ustavilo za njim in trčil vanj. Pri tem sta se oba policista v vozilu lažje telesno poškodovala, službeno vozilo pa je bilo zaradi poškodb nevozno. Po dogodku je voznik odpeljal naprej v smeri Golišča. V iskanje se je vključil tudi helikopter, iskano vozilo pa je bilo nato zapuščeno najdeno v godu v okolici Kresniškega vrha. Osumljenec kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja še ni znan.”

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Tomaževic dodaja: “Vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku naprošamo, da to sporočijo na št. 113, ali na Policijsko postajo Litija na št. (01) 890 02 80.”

Več iz te kategorije