0 Deljenj 442 Ogledov

Po vsej Sloveniji razglašena velika požarna ogroženost

25. February, 2019 9:37
442 Ogledov

Uprava za zaščito in reševanje je od današnjega dne dalje na območju celotne države razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Tako je med drugim prepovedano kuriti in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih. V času razglašene velike požarne ogroženosti bosta policija in pristojni inšpektorat izvajala tudi poostren nadzor.

Veliko požarno ogroženost naravnega okolja je uprava za zaščito in reševanje že minuli konec tedna razglasila za območje več primorskih občin, od današnjega dne dalje pa na območju celotne države. Razglas velja za območja brez snežne odeje.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

V času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija izvajala poostren nadzor.

O upravičenosti sprejema tovrstnega ukrepa pričajo podatki zadnjih dni, ko so gasilci po vsej državi opravili številne intervencije zaradi požarov v naravnem okolju.


Več iz te kategorije