0 Deljenj 551 Ogledov

Po gorenjski avtocesti pijan vozil v napačno smer, policisti so morali zapustiti vozilo

15. May, 2021 9:14
551 Ogledov
PU Kranj

Gorenjski policisti so danes ponoči obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v napačno smer in ogrožal promet.

Bojan Kos s PU Kranj: «Policisti so ga ustavili in ga obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Poškodovan ni bil nihče. Do nesreče ni prišlo zaradi pravilnih dejanj voznikov in aktivnosti policije. Ponoči so policisti na številko 113 sprejeli klic o vožnji v napačno smer po gorenjski avtocesti. Voznik, slovenski državljan, se je z avtomobilom po nasprotnem smernem vozišču avtoceste peljal od Vodic proti Karavankam. Več policijskih patrulj je takoj začelo z izvajanjem ukrepov za varnost na avtocesti. Prometna patrulja pa se je zaradi velike ogroženosti drugih udeležncev in z razlogom ustavitve v pravi smeri medtem z modrimi lučmi peljala proti njemu. Z voznikom so se srečali pri Brezjah. Tam je morala prometna patrulja ob poskusu varne ustavitve zaradi njegovih nenadnih manevrov in velike ogroženosti, celo za trenutek zapustiti službeno vozilo in obvarovati sebe.«

. Vloga policistov, zbrana dejanja voznikov in prijave, so kombinacija ključnih dejavnikov, ki so preprečili potencialno hudo nesrečo, za kar se vsem iskreno zahvaljujemo. Ob tem poudarjamo še pravilo »Vozi desno, prehitevaj levo!«, ki je ob takih trenutkih, še kako na mestu.

Po vožnji voznika mimo, je nato ista patrulja pri zaprti avtocesti policijsko vozilo obrnila in nemudoma zapeljala za njim ter ga s policisti ustavila pri Radovljici. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat več kot 0,52 mg/l alkohola, zanj pa je bil odrejen tudi strokovni pregled.

Proti vozniku poteka postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, pri čemer ni bilo ugotovljeno, da bi šlo za namerno dejanje. V dogodku ni bil nihče poškodovan


Več iz te kategorije