0 Deljenj 903 Ogledov 1 Comments

Po brutalni smrti deklice (2), staršema, ki sta jo mučila, grozijo hude kazni

4. April, 2021 19:34
903 Ogledov 1

V nedeljo je umrla dve leti in pol stara deklica iz Nove Gradiške, ki se je v zagrebški bolnišnici Klaić borila za življenje. Poškodbe so bile preprosto prehude, poroča Dnevnik.hr. Starša deklice sta bila v soboto obsojena na enomesečni pripor. Mati je prvoobtožena in je obtožena kar petih kaznivih dejanj kršitve otrokovih pravic ter povzročitve posebej hude telesne poškodbe.

Oče, drugoobtoženi, je že obtožen nasilja v družini nad materjo in ženo, obtožen pa je tudi štirih kaznivih dejanj hude kršitve otrokovih pravic in povzročitve posebno hude telesne poškodbe. »Mati je bila obtožena storitve kaznivega dejanja posebno hude telesne poškodbe, zaradi katere je bil otrok v bolnišnici v težkem stanju. Oče je obtožen kršitve otrokovih pravic, zanemarjanja in zlorabe v zvezi z vsemi štirimi otroki,« je v soboto dejal sodnik Mile Soldo.

Še vedno odmeva grozljiv primer, ki je pretresel Slovenijo ob smrti male deklice Arine:

Pred tem, v petek, je predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Brodsko-posavske, Damir Brezić, dejal, da bo v najslabšem  primeru kaznivo dejanje prekvalificirano v obtožbo umor. Po kazenskem zakoniku je za težji umor zagrožena najmanj 10 let zapora, poroča Dnevnik.hr.

Več iz te kategorije