0 Deljenj 1836 Ogledov 1 Comments

Pijana Slovenka (41) se je spravila na policiste na otoku Krku, kazen bo gromozanska

14. July, 2020 5:00
1836 Ogledov 1

Hrvaški policisti so v nedeljo v Omišlju na otoku Krku ustavili 41-letno slovensko državljanko med nepravilnim prehitevanjem kolone vozil. Slovenka ni imela vozniškega dovoljenja in je žalila policiste, izmerili pa so ji nekaj manj kot 2,1 promila alkohola v krvi. Sodnik za prekrške ji je prisodil 10.600 kun (1400 evrov) kazni.

Slovenko je policija ujela, medtem ko je minuli konec tedna v primorsko-goranski županiji izvajala okrepljen nadzor prometa z namenom preprečevanja prometnih nesreč. Od petka do nedelje so zabeležili več kot 300 prometnih prekrškov.

Imela največjo koncentracijo alkohola v krvi

Zaradi alkohola so testirali 178 voznikov, največjo koncentracijo alkohola v krvi (2,07 promila) pa so ugotovili prav pri omenjeni 41-letni slovenski voznici, ki so jo ustavili v Omišlju nekaj po 19. uri. Z osebnim vozilom znamke nissan juke slovenskih registracijskih oznak je nepravilno prehitevala kolono vozil, je danes sporočila policijska uprava s sedežem na Reki.

Žalila policiste

Kot so dodali, pri sebi ni imela vozniškega dovoljenje ter je žalila policiste, ki so opravljali svoje delo. Pridržali so jo na policijski postaji, po končanem postopku pa tudi ovadili sodniku za prekrške. Zaradi več prekrškov mora plačati 1400 evrov kazni, tri mesece pa ne bo mogla upravljati z vozili na Hrvaškem, so še objavili na spletni strani primorsko-goranske policijske uprave.

Več iz te kategorije