0 Deljenj 173 Ogledov

Pijani 37-letnik brez vozniškega povzročil nesrečo, sopotnik umrl

27. October, 2021 11:04
173 Ogledov

Na regionalni cesti med Lenartom in Ptujem je izven naselja Ločič tovorno vozilo v torek zvečer zapeljalo s ceste. Pri tem je umrl 62-letni sopotnik. Vozil je 37-letnik, ki pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil pod vplivom alkohola, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kaj pravi policija?

Na policiji so bili o prometni nesreči obveščeni v torek malo po 20. uri. Po doslej zbranih ugotovitvah je 37-letnik peljal po klancu navzdol, ko je v levem ovinku zapeljal izven vozišča in pri tem trčil v nasip. Vozilo je odbilo in je potem trčilo še v drevo in obstalo zagozdeno, zato so dva potnika iz vozila rešili šele gasilci s tehničnim posegom.

Voznik se je pri tem lahko poškodoval, 63-letni sopotnik se je hudo poškodoval in je ostaja na zdravljenju, 62-letni sopotnik pa je po prometni nesreči zaradi poškodb umrl.

Policisti so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Odredili so mu tudi strokovni pregled, za vozilo pa izvedeniški pregled.

Kazen od enega do 12 let zapora

Kot so danes sporočili z mariborske policijske uprave, bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v prometu. Za to je zagrožena kazen od enega do 12 let zapora. Gre za 21. smrtno žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Maribor letos. Lani so jih našteli 14.


Mogoče vas bo zanimalo

Danes bo mrzlo, kmalu se vračajo snežnike
Novice
11 Ogledov
Novice
11 Ogledov

Danes bo mrzlo, kmalu se vračajo snežnike

User One - 30. November, 2021 7:30

Danes bo sprva delno jasno, predvsem sredi dneva in popoldne pa zmerno do pretežno oblačno, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Zjutraj in deloma dopoldne…

Reševalci odpeljali mlajšega moškega, na kraju prisotna tudi policija
Črno
124 Ogledov
Črno
124 Ogledov

Reševalci odpeljali mlajšega moškega, na kraju prisotna tudi policija

User One - 29. November, 2021 19:45

Ob 16.22 se je v naselju Kompolje, občina Dobrepolje, poškodoval mlajši moški. Gasilci PGD Kompolje in Videm so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP UKC…

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču
Črno
95 Ogledov
Črno
95 Ogledov

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču

User One - 29. November, 2021 15:08

Voznik osebnega vozila je v petek v Gornji Radgoni s svojim avtomobilom poškodoval tri vozila. Ko ga je policija ustavila, se je izkazalo, da je vozil opit.…

Več iz te kategorije