0 Deljenj 186 Ogledov

Pijana najstnica vozila policiste, vodja patrulje sedaj toži državo

18. september, 2019 10:28
186 Ogledov

Nekdanji kranjski policist Žiga Valjavec, vodja patrulje, ki je julija lani vso noč v policijski marici prevažala mladoletno dekle, je skupaj z dvema vpletenima sodelavcema izgubil službo, a se želi sedaj po sodni poti vrniti v službo, poročajo mediji.

Kaj se je dogajalo?

Trojica policistov je namreč julija lani med nočno izmeno v svojem vozilu prevažala mladoletnico, z njo popivala in ji med drugim nekaj časa tudi prepustila volan policijskega vozila. Sporno dogajanje so začeli preiskovati, ko je neki policist kranjski policijski upravi posredoval posnetke, ki jih je mladoletno deklo objavilo na družbenih omrežjih.

Vsi trije so bili odpuščeni, Valjavec pa zdaj na ljubljanskem delovnem in socialnem sodišču zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi toži državo oz. ministrstvo za notranje zadeve, saj verjame, da je izguba službe pretiran ukrep. Valjavec od sodišča terja razveljavitev izredne odpovedi o zaposlitvi, da ga vrnejo nazaj na delovno mesto in mu izplačajo plače za nazaj.

18-letnica se ne odziva na vabila

Sojenje je pred koncem, a se na vabilo na pričanje že dlje časa ne odziva osrednja priča, sedaj 18-letno dekle, ki je tedaj noč preživelo s policisti. Sodnica Snežana Zorc bo zato za naslednjo razpravo 8. novembra odredila prisilno privedbo priče. Zaradi odpovedi delovnega razmerja je delodajalca na kranjskem sodišču tožil že Nejc Bizant, ki je bil tisto noč prav tako vpleten v afero, a je bila po informacijah  tožba neuspešna.

Specializirano tožilstvo je po poročanju medijev zoper enega izmed policistov vložilo obtožni akt zaradi kaznivega dejanja ponareditve uradne listine. Policisti so namreč med pisanjem poročila navedli napačen kraj in čas obravnave ustavljenega voznika avtomobila in mu pripisala alkoholiziranost, čeprav naj ta sploh ne bi pihal.

Mogoče vas bo zanimalo

V avtomobilu zaklenjen dojenček
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

V avtomobilu zaklenjen dojenček

User One - 15. oktober, 2019 16:55

Ob 14.40 so na Trgu revolucije v Trbovljah, Gasilci PGD Trbovlje, iz zaklenjenega vozila s tehničnim posegom rešili dojenčka. To je danes že drugi primer reševanja iz…

Prosilec za azil (33) do smrti zabodel kmeta in ukradel avto! Njegov svetovalec se bori za življenje
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Prosilec za azil (33) do smrti zabodel kmeta in ukradel avto! Njegov svetovalec se bori za življenje

User One - 15. oktober, 2019 16:18

33-letni prosilec za azil iz Afganistana je v Avstriji v ponedeljek v azilnem domu z nožem ranil enega od tamkajšnjih svetovalcev, nato pa na begu z nožem…

Na Ljubljanski v avtu zaklenjen otrok
Črno
9 Ogledov
Črno
9 Ogledov

Na Ljubljanski v avtu zaklenjen otrok

User One - 15. oktober, 2019 15:12

Ob 12.05 je bil na Ljubljanski cesti v Novem mestu, na parkirišču trgovskega centra, otrok zaklenjen v avtu, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci GRC Novo…

Več iz te kategorije