0 Deljenj 636 Ogledov

Pijan Slovenec razbil barko na Molatu, odpeljala ga je policija, pogrešan je tudi pes

1. August, 2022 11:56
636 Ogledov

Na družbenih omrežjih so v začetku tega tedna razpisali iskanje psa. Nenavadna je bila namreč informacija, da se je hišni ljubljenček izgubil med pomorsko nesrečo z jadrnico, po kateri sta lastnika, zakonca iz Slovenije, končala na zdravniškem pregledu. V iskanju več informacij se je portal 057.info obrnili na luško upravo Zadar, a so njeni uradniki dobili prepoved pogovorov z mediji, ki so jo prenesli na sedež Ministrstva za morje, promet in infrastrukturo.

Odgovor je prišel šele po treh dneh ‘z zahvalo za potrpežljivost in razumevanje’. »Zadevo trenutno obravnava Luška kapetanija Zadar, katere policisti so v sodelovanju z» Nacionalnim centrom za usklajevanje iskanja in reševanja na morju (MRCC Rijeka) in Postajo pomorske in letališke policije Zadar (PPAP Zadar) delovali v Brgulje, na otoku Molat, na podlagi prijave nasedanja motornega čolna z imenom “Blue Star”, zastava Združenih držav Amerike.

Glede na okoliščine izrednega dogodka in ravnanje poveljnika čolna je bilo namesto plovila LK Zadar angažirano plovilo Pomorske policije Zadar, ki je poveljnika čolna prepeljalo na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Zadar. Drugega člana posadke, prav tako državljana Republike Slovenije. Poškodovani čoln je v okviru reševanja prevzelo gospodarsko podjetje za pomoč na morju.

Pri upravitelju, ki je tudi lastnik čolna, je bila s prvim pregledom ugotovljena prisotnost alkohola, izrečen pa je bil tudi ukrep prepovedi plovbe čolna, zaradi poškodbe konstrukcije čolna zaradi nasedanja. Na kraju pomorske nesreče ni bilo zaznati onesnaženja morja in morskega okolja, poleg poškodovanega člana posadke pa je bila ugotovljena tudi gmotna škoda na plovilu.«

Po opravljenem zdravljenju v OB Zadar bodo policisti luške kapitanije Zadar nadaljevali z obravnavo te pomorske nesreče, teže poškodb kot tudi izida iskanja psa, niso navedli.

Več iz te kategorije