0 Deljenj 1004 Ogledov

Ognjena noč po evropskih mestih

2. January, 2019 12:06
1004 Ogledov

Novoletna noč so na svoj način proslavili mnogi priseljenci po evropskih mestih s požigi in divjanjem. Na Švedskem so v Gothenburgu požgali sedemnajst avtomobilov in številne zabojnike za smeti. Za nameček je zagorelo še eno stanovanje v severozahodnem delu mesta, kjer so morali ljudje skakati skozi okna, da so se izognili smrti v plamenih. V Kristiansandu in Stockholmu so se priseljenci z raketami in petardami lotili policistov, ki so skušali zaustaviti divjanje, na srečo pa nihče izmed policistov ni bil ranjen. Ranjenci pa so bili v Lysnkilu, saj se je tolpa, ki je štela dober ducat moških spravila na tri varnostnike, ki so skušali obraniti poslopje pred divjanjem in jih hudo pretepla. Tolpa je nato napadla tudi reševalce, ki so nudili pretepenim varnostnikom pomoč.

V nemškem Hamburgu so gasilci skušali pogasiti požare v avtomobilov in zabojnikov za smeti v četrti Barmbek. Polega tega so nudili prvo pomoč človeku, ki je bil predtem zaboden. Iz bližnjega šiša bara je prišla večja skupina ljudi, ki je napadala gasilce- le ti so se zatekli v vozilo. Potrebna je bila intervencija z avtomatskim orožjem oborožene policije, da je razgnala nasilno drhal.

Policisti in gasilci, ki so se odzivali na požare, so bili napadeni s petaradami tudi na Nizozemskem. V Amsterdamu so mladin nasilneži pri tem kričali »Allah akbar«. Podobni prizori so se odvijali tudi v Assenu.

V Bruslju je bilo najbolj divje v priseljenskem predelu Moelenbek. Goreli so številni avtomobili in zabojniki za smeti, požgano je bilo tudi božično drevo na trgu. Za nameček je bila oplenjena in razbita tudi lokalna apoteka.

V Parizu so v tamkajšnjem predmestju Saint Denis, kjer je izredno velika koncentracija priseljencev, v novoletni noči požgali 99 avtomobilov. O podobnem divjanju poročajo iz številnih drugih francoskih mest, na premer iz Yvelinesa, kjer je bilo popolnoma uničenih 41 avtomobilov, še 19 pa jih je bilo poškodovanih.

 

Več iz te kategorije