0 Deljenj 809 Ogledov

Nigerijski mafijci silili dekleta v prostitucijo tudi s pomočjo vuduja

16. February, 2019 17:38
809 Ogledov

Italijanska policija je prejšnji teden razbila bando nigerijskih kriminalcev, ki je mlada dekleta iz Afrike silila v ulično prostitucijo po italijanskih mestih. Dekleta so zastraševali z mešanico sile in vraževerja, saj so jih »omrežili« tudi z vudu vražami.

Po pisanju portala Breitbart, ki povzema italijanski Il Giornale, so policisti v mestu Catania na Siciliji aretirali pet voditeljev bande, med njimi tudi sestri Susan Elaho in Naomi Ikponwmasa. K padcu bande je največ pripomogla mlada Nigerijka, ki je bila prisiljena v prostitucijo, a je pobegnila in tolpo prijavila oblastem. Organizacija ni bila omejena samo na Sicilijo, saj so v Rimu aretirali tudi sorodnico dveh prej omenjenih voditeljic tolpe, Helen-Susan Ikponwmasa, ki je vodila »operacije« v italijanski prestolnici.

Po poročilu preiskovalcev, je omenjena tolpa sodelovala z drugimi tolpami v Libiji in Nigeriji. Mlada dekleta so zvabili na pot v Evropo, jih prepeljali prek Sredozemlja, ob prihodu v Italijo, pa so jim preprosto zapovedali, da se bodo morale prostituirati. Pri nekaterih o zalegle že grožnje, pri nekaterih drugih pa so posegli po vraževerju. Tolpa je najela vudu vrače, ki so na dekleta »vrgli čar«, navadno so jih prisilili, da so pogoltnile surovo kokošje srce, jih porezali z britvicami in v rane vtrli živalsko kri. S tem so jih zastrašili, da so bil pokorne ukazom in si niso upale bežati ali prijaviti zlorabe policiji.

Preiskovalci tudi pravijo, da je tak način zastraševanja-se pravi z vražami- precej razširjen med afriškimi kriminalci, ki zdaj v vse večjem številu operirajo tudi v Evropi. Afriški mafijci so se že tako razširili, da iz nekaterih »vej kriminala« že izrinili domače mafijce.  

Več iz te kategorije