0 Deljenj 1091 Ogledov

Ni bil pijan, a je ostal brez vozniške: To je naredil na odseku, kjer je v enem letu ugasnilo 5 življenj

20. January, 2020 11:16
1091 Ogledov

Policista PP Ptuj sta imela včeraj, nekaj minut po 20. uri, v postopku 39-letnega voznika iz okolice Ptuja, ki je na kritičnem odseku Glavne ceste G1-2, v križišču z regionalno cesto za Rače, izven naselja Šikole, z osebnim avtomobilom prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje, izmerjeno z laserskim merilnikom hitrosti, poroča Miran Šadl iz PU Maribor.

“V križišču, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 km/h je vozil s hitrostjo 141 km/h in s tem prekoračil največjo dovoljeno hitrost za kar 71 km/h. Vozniku, ki osebnega avtomobila ni vozil pod vplivom alkohola, sta policista začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo in podala obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju,” opisuje Šadl.

Kot je zapisal tiskovni predstavnik policije, je “glavna cesta G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino kritični odsek, na katerem je v prometnih nesrečah v letu 2018 umrlo kar pet udeležencev. Policisti na tem odseku in tudi na vseh drugih kritičnih odsekih poostreno
nadzirajo cestni promet ves čas, v teh poostrenih nadzorih pa uporabljajo vsa razpoložljiva tehnična sredstva, s katerimi ugotavljajo tudi najhujše kršitve cestno prometnih predpisov.”

Več iz te kategorije